Revista Sănătate

7 mirosuri ale corpului pe care nu este bine să le ignori. Primul e cel mai des trecut cu vederea

Mirosul corpului este un lucru absolut normal si obisnuit. Acesta este provocat de eliminarea toxinelor din organism, dar si de feromomonii care au rolul de a atrage persoanele de sex opus.

Din pacate, in anumite situatii, mirosul corpului este foarte neplacut si te poate pune intr-o situatie jenanta, chiar daca ai facut dus si sa ai folosit deodorant sau antiperspirant.

Daca igiena este perfecta, dar mirosul neplacut isi face loc, este timpul pentru un semnal de alarma.

Ceva nu este in regula cu organismul si este timpul sa mergeti la doctor.

As mai vrea sa precizez faptul ca atunci cand luati anumite medicamente sau consumati alimente precum ceapa, usturoi, mirosul pielii se poate modifica.

Atunci cand corpul transpira elibereaza minerale si deseuri sanatoase.

Daca consumam produse de origine animala si alimente rafinate incepe sa omita miros.

Fiecare persoana are un miros specific.Mirosul corpului poate fi un indicator al unei probleme de sanatate:daca suferiti de diabet,veti mirosi a fructe,daca suferiti de o boala a ficatului sau rinichilor,veti mirosi a inalbitor.

1 Transpiratia urat mirositoare indica tumori si chisturi. Sistemul endocrin pare sa fie „vinovat” de toate relele, mai ales in cazul femeilor.

O disfunctie a glandei tiroide, precum hipertiroidia, se manifesta prin transpiratie excesiva si urat mirositoare. La fel se intampla si in cazurile de sindrom al ovarului polichistic, tumori ovariene ori disfunctii ale glandelor suprarenale.

2 Miros de amoniac? Acest iz le este caracteristic celor care au ciroza.

Respiratia miroase a urina? Se „datoreaza” nivelului crescut al ureei in sange (uremie).

3 Miros de usturoi? Inseamna ca organismul este intoxicat cu fosfor.

4 Iz puternic, sufocant, intepator de mere verzi? Este intalnit deseori la… alcoolici.

5 Respiratie cu miros de materii fecale? In acest caz, de vina ar putea fi ocluzia intestinala, supuratiile pulmonare sau parazitii intestinali, la copilasi.

6 Miros de fructe exotice si lac de unghii? Cel mai probabil ai renuntat de curand la paine si carbohidrati. Din acest motiv, trupul capata un miros ciudat, neplacut.

7 Respiratie cu iz de migdale amare? Pe intelesul tuturor, marcheaza socul scaderii glucozei din sange (acidoza metabolica profunda), care duce la instalarea comei rapide.

Acelasi miros apare si in cazul intoxicarii cu cianura de potasiu. Daca simtiti vreunul dintre mirosurile mai sus amintite, nu mai stati pe ganduri!

Mirosul poate fi mai accentuat observat în axile, la picioare şi în zona genitală, pentru că acestea sunt zonele cu o concentrare ridicată de glande sudoripare. De asemenea, pantofii şi îmbrăcămintea nu permit evaporarea sudorii, favorizând activitatea bacteriană.

Barbatii tind sa miroasa a branza,deoarece corpurile lor contin acizi grasi in niveluri ridicate,iar femeile tind sa miroasa a ceapa,deoarece corpurile lor contin sulf,conform unui studiu facut la Geneva.Mirosul poate fi enervant si poate provoca probleme psihologice si sociale.

Cum putem preveni aceste situatii rusinoase?

Utilizarea unui antiperspirant poate provoca Alzheimer datorita continutului de aluminiu.Folositi antiperspirante fara continut de aluminiu.

Evitati sapunurile antibacteriene si cele obisnuite,deoarece acestea contin triclosan-ingredient care ucide bacteriile si celulele umane.

Schimbati dieta!

Evitati consumul de carne rosie,alimente prelucrate,faina alba si zaharurile adaugate. Adaugati in dieta fructe proaspete,varza verde,legume verzi,ierburi aromate-patrunjel,lemn dulce,rozmarin,oregano,telina si coriandru.

Va puteti spala la subsiori cu bicarbonat de sodiu.

Consumati probiotice.Veti reusi sa imbunatatiti sanatatea orala,capatand un miros placut.

Folositi uleiul extravirgin de cocos.Este un antibacterian puternic datorita acidului lauric.

Folositi suc de lamaie in loc de,deodorant.Folositi lamaie o data la cateva zile pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor.