Revista Sănătate

Ce probleme de sănătate anunță furnicăturile și sensibilitatea mâinilor

Ce probleme de sănătate anunță furnicăturile și sensibilitatea mâinilor
Simți că te lasă mâinile uneori ori că sunt grele sau te furnică ceva la încheietură? S-ar putea să ai probleme cu circulația sângelui.

Senzația de furnicături în mâini și picioare poate fi incomodă. Ele pot afecta brațele, mâinile și picioarele.

Furnicăturile pot fi simptomul unei infecții minore în corp, iar această problemă poate fi depistată numai de medic.

Una din boli poate fi hipoestezia, problemă ce se manifestă prin amorțirea zonei afectate.

Sensibilitatea în mâini anunță și probleme circulatorii. Atunci când sângele nu circulă cum trebuie, mâinile amorțesc sau devin mai grele.

O altă boală asociată cu aceste două simptome este boala lui Buerger. Această afecțiune este asociată cu consumul de tutun. Persoanele care fumează mult simt adesea furnicături în mâini, mai ales la nivelul degetelor arătător și inelar. Această boală se poate agrava dacă este ignorată, poate duce la gangrenă (moartea țesuturilor).

Din cauza fluxului sanguin insuficient la nivelul extremităților, senzația de furnicături semnalează instalarea diabetului. Diabeticii se confruntă adesea cu simptome precum mâinile amorțite sau picioare grele.

Aceste simptome pot fi și semnele polineuropatiei cronice inflamatorii demielinizante. O boală cu nume complicat, care se caracterizează prin împiedicarea nervilor de a mai transmite semnale mușchilor corpului.

Dacă simți furnicături în degete sau mâini și ele persistă, dacă ești fumător și sesizezi aceste simptome după ce ai fumat, este recomandat să te adresezi medicului.

Loading...