Revista Sănătate

Remedii Naturale de Prevenire a Pierderii Auzului si de Imbunatatire a Acestuia

Un numar foarte mare de oameni din intreaga lume (peste 500 de milioane) isi pierd auzul. Acest fapt se poate datora volumului ridicat al sonorului, consumului de droguri, atacului cerebral sau bolilor ereditare ori genetice. Dopurile sau mucusul din urechea interna pot, de asemenea , sa fie un factor al pierderii auzului. Tot ceea ce putem face atunci cand auzul nostru este in pioneze, este sa reducem factorii cauzatori. O ingrijire mai amanuntita a urechilor sau o nutritie imbunatatita, pot ajuta. Este important sa prevenim pierderea auzului, insa daca aceasta a inceput sa se instaleze, putem apela la remedii naturiste.

Cititi mai jos lista cu remedii naturale care va ajuta la intretinerea auzului:

Dieta recomandata:

Fructe proaspete si cat mai colorate. Fructele de padure sau legumele precum fasolea rosie sau cea neagra, sunt recunoscute pentru proprietatile antioxidante.

Suplimente naturale:

– Magneziu: 200-250 mg/zi
– Niacin (vitamina B3): 50-1000 mg./zi, in doze divizate
– Vitamina B12: 100-1000 mg/zi
– Extracte din Gingko biloba : 60 mg./de 3 ori pe zi

Usturoiul

Usturoiul are multe beneficii pentru sanatatea noastra precum reducerea colesterolului, reducerea zaharului din sange si imbunatatirea circulatiei. Insa, poate fi folosit si in tratarea pierderii auzului.

Iata o reteta care merita sa o incercati:
Taiati cativa catei de usturoi si lasati-i in ulei de masline. Atunci cand usturoiul a eliberat sucul, strecurati amestecul printr-un tifon. Apoi, puteti pune cateva picaturi in ureche si introduceti vata.

Mierea si scortisoara

Consumati de doua ori pe zi o lingurita de miere si scortisoara, o lingurita dimineata si una seara.

Vinul rosu

Vinul rosu ne da o stare de bine, este foarte bun pentru inima, imunitate si ajuta in cazul caderii parului. Este bogat in antioxidanti, protejeaza urechea interna si previne caderea parului.

Ceapa rosie si zeama usturoiului

Aceasta bautura este cunoscuta a fi cel mai puternic remediu in cazul pierderii auzului. Aveti nevoie de un amestec din 30 ml zeama de la o ceapa rosie si 30 ml zeama de usturoi. Consumati o data pe zi.

Comprese cu ghimbir

O compresa cu ghimbir aplicata pe urechi, poate indeparta acumularea de mucus din interiorul urechii.

Se pot face si alte recomandari. Daca zgomotul este prea puernic, acoperiti-va urechile. Protejati-va urechile de volumul ridicat!

Ascultati muzica la un nivel mic spre moderat si daca mergeti la un concert, folositi dopuri de urechi.

Aceia dintre dumneavoastra care lucreaza intr-un mediu cu mult zgomot, este recomandat sa va cumparati casti calitative si sa stati intr-un spatiu linitit dupa lucru.