Consumate împreună, mierea si nucile au efecte benefice asupra organismului uman. Dacă vrei să lupți împotriva anemiei, ai nevoie de o jumătate de kilogram de miere, de aceeași cantitate de nuci pisate si de sucul de la o jumătate de lămâie. Din amestecul obținut se ia câte o linguriță din acest amestec de trei ori pe zi, cel puțin o luna.
Pentru combaterea hipertensiunii, consumă cate 100 de grame de nuci in combinație cu 100 de grame de miere, in fiecare zi.
Te doare capul? Ia câteva nuci în combinație cu puțină miere, iar in cazul in care nu poți să dormi, consumă seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate si 2-3 lingurițe de miere.
Pentru ulcerul gastric amestecul pe baza de miere si nuci poate face minuni. Ai nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb in apa, după care se filtrează si se pisează, apoi se amesteca cu 2 linguri de miere intr-un pahar cu lapte. Din licoare se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.
Miezul nucilor conține apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanțe proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte si ouă), săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat in cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700 kcal la 100 g. Conține tocoferol (vitamina E), care contribuie la scăderea conținutului de colesterol din sânge si are o cantitate foarte redusă de hidrați de carbon, de aceea miezul de nucă este admis in regimul diabeticilor.
Consumul periodic de nuci proaspete întărește vasele de sânge.
Datorita bogăției in vitamina E, nucile reduc riscul unui atac de cord. Opt nuci pe zi țin arterele flexibile, inima sănătoasa si previn apariția atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent. Specialiștii ne sfătuiesc sa consumam nuci mai ales după o masa bogata in grăsimi pentru a atenua efectele lor.
Miezul de nuca prăjit combate infecțiile urinare, dar in același timp poate fi folosit si pentru a scăpa de tuse. Este un excelent vermifug, eliminând in special tenia.
Nucile conțin vitamina B1, care joaca un rol esențial in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru funcționarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Consumul de nuci creste pragul de toleranta pentru durere si aduce o contribuție importanta la menținerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat si in procesele de transmitere neuromusculara. Miezul a patru nuci prăjite rezolva constipația. Nucile conțin tanin, cu efect astringent, de aceea sunt folositoare si in tratamentul diareii.
Barbatii ar trebui sa consume des nuci, deoarece aceste fructe tratează sterilitatea si impotenta.
Exemplele pot continua,dar… Nu uitați! Valorificați proprietățile terapeutice ale nucilor!