Revista Sănătate

7 semne care te avertizează că ai probleme cu fierea

Ai dureri de cap? Te trezesti cu gust amar in gura dimineata? Ai putea avea probleme cu fierea.

“In acest caz e bine sa ai un regim de viata cumpatat si sa eviti unele alimente.Iata ce spune medicul!

“In cazul in care pacientul se confrunta cu o patologie a colecistului, se recomanda evitarea alimentelor care pot declansa o criza, cum ar fi grasimile, maionezele, tocaturile, salata de vinete, smantana, untul, prajelile, tochiturile, ouale sau ciocolata”, subliniaza medicul de familie Ramona Andronache pentru Gandul.

In general, tratamentul se stabileste in functie de patologia biliara cu care ne confruntam. ‘Exista cazuri cand trebuie sa asociem tratamentul simptomatic cu antibioticele. in cazurile in care tratamentul medicamentos este ineficient, se recomanda tratamentul chirurgical.

Putem apela si la ceaiuri, de exemplu ceaiurile hepatice, cele cu anghinare, dar nu trebuie sa ne asteptam la miracole de la aceasta terapie”, afirma medicul de famile Ramona Andronache.

Semnele care anunta eventuale probleme ale colecistului sunt:

1. Durerea/jena in hipocondrul drept (partea dreapta a abdomenului), de cele mai multe ori cu migrare in epigastru (capul pieptului);

2. Gust amar in gura, in special dimineata;

3. Uneori, senzatie de greata si varsaturi, cu aspect galben-verzui, asa zisele varsaturi bilioase;

4. Tulburari de tranzit intestinal, alternanta scaune apoase sau constipatie;

5. Dureri de cap – migrena biliara;

6. Uneori poate aparea icterul, care poate fi identificat dupa coloratia galbuie a pielii si a mucoaselor celor afectati.

7. Febra;

“Investigatiile recomandate in vederea stabilirii unui diagnostic de certitudine pot fi: ecografia abdominala, cu ajutorul careia putem sa vizualizam aspectul colecistului, prezenta sau absenta calculilor; examenul radiologic; computerul tomograf, in cazul in care diagnosticul este incert sau in contextul aparitiei complicatiilor ( icter mecanic, pancreatita acuta).