Revista Sănătate

HIPOCALCEMIA: remedii care aduc un aport serios de CALCIU în organism

Hipocalcemia se referă la o scădere anormală a calciului din sânge (lipsă de calciu). Calciul este un mineral vital pentru buna funcționare a organismului. Organismul nostru îl folosește pentru a construi oase puternice și dinți sănătoși. Calciul este necesar pentru ca inima și mușchii să funcționeze în mod corespunzător. Atunci când în organism nu există o cantitate suficientă de calciu, crește riscul de apariție a unor boli precum osteoporoză, osteopenia și deficiență de calciu (hipocalcemie). Simptome Pe măsură ce afecțiunea progresează, pot să apară unele simptome precum: confuzie sau pierderea memoriei; spasme musculare; amorțeală și furnicături la nivelul mâinilor, picioarelor și feței; depresie, halucinații; crampe musculare; unghii fragile și moi; fracturarea ușoară a oaselor; piele subțire și fragile; convulsii ale mușchilor.

Cura cu lapte crud Primăvara, laptele are cel mai bogat conţinut de calciu. Se consumă câte 1 litru de lapte (obţinut în gospodăriile ţărăneşti) crud pe zi, în cure de minimum 30 de zile. Dacă sunt probleme cu asimilarea calciului, atunci se adaugă la tratament cât mai multe băi de soare – stimulat de razele solare, corpul va sintetiza foarte multă vitamina D, esenţială pentru fixarea calciului. Semințe de susan cu miere Concentraţia în calciu a seminţelor de susan este de 20 de ori mai mare decât în came şi de 4 ori mai mare decât în lapte.

De asemenea, seminţele de susan conţin şi magneziu, zinc, fier şi toţi aminoacizii esenţiali. Din seminţe de susan se poate prepara o pastă care va aduce un aport serios de calciu asimilabil în organism. Preparare și administrare În 100 g miere lichidă naturală se adaugă 5 lingurițe cu semințe de susan crude, râșnițe. Se amestecă bine (cu o lingură de lemn) și se păstrează la frigider. Din acest amestec se ia câte 1 linguriță, pe stomacul gol. Opțional, după ingerarea pastei, se poate consuma 1 pahar cu apă. Se consumă zilnic, 20 de zile în fiecare lună, pe o perioadă de 3 luni. Cura are efecte extraordinare. Semințe de susan cu miere și suc de lămâie Se prepară un amestec (cu o lingură de lemn) din 6 linguri de făină proaspătă din seminţe de susan (obţinută prin râşnirea seminţelor în râşniţa de cafea), 2 linguri de miere, 1/2 lingură de suc de lămâie. Se pot adăuga şi 2 linguri de seminţe decorticate de floarea-soarelui, tot crude, care sunt foarte bogate în calciu. Se consumă ca atare sau pe pâine, 4-5 linguri pe zi, în cură de 30 de zile. După o pauză, administrarea se poate relua.