Revista Sănătate

De ce să ștergi geamurile cu sare dizolvată în oțet alb: „Dacă știam, făceam așa de ani de zile…”

De multe ori, sa speli geamurile, sa cureti tocurile si ramele ti se pare o corvoada. Pe langa munca pe care o depui, mai trebuie sa scoti si bani din buzunar pentru a cumpara produse speciale din magazine. Afla ca lucrurile nu stau deloc asa. Pentru a da stralucire ferestrelor, foloseste cu incredere ce ai prin camara. Vei vedea ca munca ta va fi mult mai usoara si vei face si economie la bani.

1. Amoniacul, pentru o curatenie de durata

Pentru ferestre care raman curate mai mult timp, incearca un amestec de amoniac si lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafata geamului. Intr-un litru de apa adauga un pahar de amoniac si aceeasi doza de lichid de vase. Amesteca bine solutia, iar apoi inmoaie o laveta cu care sa freci si sa stergi bine.

2. Alcoolul sanitar elimina urmele de degete

Urmele de degete sau amprentele dispar daca geamul este sters cu alcool medicinal Cum sa procedezi? Dilueaza alcoolul sanitar in apa si adauga apoi cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru a lasa in urma un parfum agreabil. Dupa ce ai sters geamul, nu este nevoie sa-l mai clatesti.

3. Cartoful scoate petele dificile

In cazul in care petele sunt vechi si profunde, incearca sa le elimini folosind o felie de cartof crud. Freaca bine pata si asteapta cateva minute pana ce urmele lasate se usuca. Sterge-le apoi cu o solutie formata din alcool sanitar si apa.

4. Otetul alb sterge picaturile de calcar

Ferestrele care se afla in apropierea chiuvetei din bucatarie sau baie se pot murdari de pete de calcar. Iti vine in ajutor otetul alb! Dilueaza jumatate de litru de otet intr-un litru de apa. Vaporizeaza pe geam si sterge-l apoi cu o carpa care nu lasa scame.

5. Sarea elimina aspectul mat

De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon si bucatarie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picaturilor de ulei sau grasime. Aceste urme ies daca folosesti sare grunjoasa. Dizolva sare grunjoasa in otet alb si apa si freaca geamurile cu un burete usor abraziv.

6. Uleiul de busuioc alunga mustele

Folosind ulei esential de busuioc vei alunga mustele care nu vor mai lasa urme de murdarie pe geamuri. Nu trebuie decat sa adaugi cateva picaturi de ulei de busuioc intr-un recipient in care ai turnat otet alb. Otetul va indeparta mizeria si va degresa geamul, iar busuiocul va alunga pe viitor mustele si alte insecte nedorite.

7. Bicarbonatul inlatura petele de vopsea

Daca geamul este patat cu vopsea care s-a intarit foloseste o solutie formata din 250 ml de apa fierbinte si o lingura de bicarbonat de sodiu. Inmoaie o carpa in aceasta solutie si freaca pata de vopsea pana o indepartezi.

Facebook Pinterest