Revista Sănătate

13 puncte de presiune care stimulează metabolismul și accelerează pierderea în GREUTATE

Acupresura este o formă antică de masare a unor puncte de pe corpul tău pentru a ajuta la fluxul de energie, în conformitate cu o teorie tradițională medicală chinezească. Doar prin apăsarea unora dintre punctele energetice ale meridianului pe corpul tău, poți rezolva mai multe probleme. Această practică are aproape 2000 de ani, iar experiența multor oameni dovedește că poate ajuta și la pierderea în greutate.

Iată 13 puncte de presiune care ajută la restabilirea fluxului de energie la organele care afectează pierderea în greutate. Fă acest masaj simplu zilnic, iar corpul tău îți va mulțumi. Una dintre cele mai importante reguli atunci când faci acupresură este să fii calm și relaxat. Înainte de a începe rutina, fă niște exerciții de respirație pentru a face oxigenul să curgă prin corpul tău.

1. În partea de sus a trapezului

Acest punct este situat pe spatele tău unde gâtul întâlnește umerii și este în linie directă cu mamelonul. Pune presiune pe acest loc timp de un minut, apoi repetă pe partea opusă a corpului. Repetă zilnic.

2. Podul nasului

Privește în oglindă și găsește locul de acupresură între ochi și podul nasului. Masează zona care duce de la ochi spre nas.

3. Între sprâncene

În mod instinctiv, mulți aplică presiune și se masează în acea zonă când sunt obosiți, iar acest lucru poate dovedi că acupresura funcționează. Găsește locul dintre ochi, care este doar puțin peste podul nasului și apasă ușor pentru un minut.

4. Osul pieptului

Zona deasupra plexului celiac, amplasat pe sânul tău, este un alt punct de important care te poate ajuta să restabilești energia și să scazi în greutate. Apăsă punctul indicat timp de un minut. Repetă zilnic.

5. Ureche

Aplică presiune și masează timp de un minut în punctul de pe față, imediat lângă ureche.

6. Abdomen

Abdomenul tău are multe puncte de presiune care pot activa un flux de energie mai rapid, făcând astfel mai facilă pierderea în greutate. Dar trebuie să cauți un anumit punct – este situat cu 2 degete în jos de la buric. Masează acest loc timp de un minut. Repetă zilnic.

7. Cele 2 puncte din partea superioară a abdomenului

Aceste 2 puncte sunt situate chiar sub piept în zona în care este stomacul. Masează burta de jos în sus. Repetă zilnic.

8. Cot

Partea interioară a cotului este un alt loc de acupresură. Aplică presiune timp de un minut.

9. Genunchi

Genunchii tăi sunt, de asemenea, foarte importanți pentru acupresură. Aplică presiune pe fiecare parte a lor, zilnic.

10. Gleznă

Partea exterioară și cea interioară a gleznei sunt punctele de acupresură pe care ar trebui să le masezi zilnic timp de cel puțin un minut pentru a obține cele mai bune rezultate.

11. Buza superioară

Zona de deasupra buzei superioare este ceea ce cauți atunci când faci un masaj de acupresură pe față. Aplică o presiune timp de un minut.

12. Mână

După ce ai terminat cu masajul acupresură pe cap, pe corp și pe membre, îndreaptă-ți atenția către mâini. Există un loc exact între partea exterioară a mâinii și degetul mare. Masează-l timp de un minut pe zi.

13. Picior

Picioarele nu sunt bune doar pentru mersul pe jos, ci și pentru un metabolism și o sănătate mai bună în general.