Revista Sănătate

Cum indepartezi grasimea depusa pe butoanele de la aragaz fara produse chimice de curatare

Fiecare gospodina se confrunta cu aceasta problema, a grasimii si murdariei pe butoanele de la aragaz. Daca pana acum cheltuiati sume mari pe produse speciale

pentru curatarea lor, trebuie sa stiti ca exista o solutie rapida pe care o creati cu lucruri pe care le aveti deja acasa.

Ai nevoie de:

betisoare igienice din bumbac

o periuta de dinti

picaturi de amoniac-anason.

Cum sa procedezi:

Inmuiati betisoarele in picaturile de amoniac-anason, apoi frecati bine locurile dintre butoane si aragaz. Daca grasimea nu este indepartata in totalitate faceti acelasi lucru, dar cu periuta de dinti, conform fasingur.ro. Amoniacul-anason este un lichid transparent sau incolor, cu un miros pronuntat de amoniac si anason (in flacoane din sticla intunecata de 25 si 40 ml, 1 flacon dintr-un pachet de carton).

Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucatarie pe care il folosesti zilnic. Dupa ce gatesti foarte mult insa sunt sanse mari ca acesta sa fie foarte murdar: stropii si resturile de mancare cad pe ochiuri si pe gratar si se ard, devenind extrem de greu de curatat. In mod normal, pentru a le curata, te chinui si pierzi mult timp frecandu-le cu diverse solutii. Stiati insa ca le puteti face luna foarte usor, fara a ridica practic un deget?