Revista Sănătate

Cum se prepară sucul datorită căruia vei elimina complet, în mod natural, toate metalele grele din organism

Metalele grele care cauzează cel mai frecvent probleme de sănătate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de țigară) și fierul. Alte metale periculoase sunt: aluminiu, antimoniu, crom, cobalt, cupru, mangan, seleniu, staniu, taliu și uraniu.

Numărul intoxicațiilor cu metale grele a crescut simțitor în ultimele decenii. Aceste intoxicații sunt cauza majoră a: dezechilibrelor hormonale, cancerelor, disfuncțiilor tiroidiene, tulburărilor neurologice, alergiilor alimentare și depresiei.

Metalele grele pătrund în organism cel mai adesea prin alimentatie, aer, apă sau pur și simplu pot fi absorbite prin piele. Dacă aveți lucrări dentare, ați fost vaccinați sau ați consumat fructe de mare, cel mai probabil organismul dumneavoastră este contaminat cu astfel de metale grele.

Detoxifierea la nivel de celulă este foarte importantă și tocmai de aceea se recomandă consumul unei alimentații sănătoase, cu produse naturale și cât mai des posibil nepreparate termic.

Consumând cât mai des sucuri naturale din legume și fructe, superalimente, precum spirulina, chlorella și practicând cât mai des exerciții fizice și de respirație corpul va reuși să elimine într-un mod natural aceste toxine.

Cele mai cunoscute alimente pentru maximizarea efectelor detoxifierii de metale grele sunt:

Chlorella – este o algă bogată în clorofilă, care promovează mișcarea intestinelor. Deoarece mercurul este eliminat în mare parte prin scaun, această algă este recomandată în detoxifierea de metale grele.

Usturoiul – usturoiul zdrobit are ingrediente active care cresc nivelul de sulf din organism, iar sulful accelerează procesul eliminării metalelor din organism.

Coriandru – cunoscut și sub numele de pătrunjel chinezesc, ajută la eliminarea mercurului din țesuturile musculare și permite eliminarea acestuia din organism prin scaun.

REȚETA SUCULUI PENTRU DETOXIFIEREA DE METALE GRELE DIN CORP

Ingrediente:

– 1 sfeclă roșie mare sau 2 bucăți mai mici
– 1 mână varză kale
– 2 tulpini de țelină (cu tot cu frunze)
– 1 castravete mediu/ 2 castraveți mici
– 1/2 lime
– 1 mână pătrunjel proaspăt
– 1 mână coriandru proaspăt
– 2 cm ghimbir
– 1-2 linguri semințe de chia (opțional)

MODUL DE PREPARARE:

1. Spălați bine legumele și verdețurile.

2. Treceți toate ingredientele (cu excepția semințelor de chia) prin storcătorul de fructe și legume. În cazul în care nu aveți storcător, puteți utiliza blenderul, însă va fi necesar să adăugați puțină apă, iar apoi să strecurați sucul rezultat.

3. Dacă doriți să adăugați semințe de chia, o puteți face după preparea sucului, lăsându-le să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute în acesta. Semințele de chia conțin fibre solubile în apă, care le conferă o consistență gelationoasă, ce are tocmai rolul de a absorbi toxinele din tractul digestiv, ajutând astfel la detoxifierea organismului.