Revista Sănătate

Scapa de calcaiele uscate si de picioarele umflate cu un truc simplu!

Pielea este cel mai mare organ al nostru, care ne acopera intregul corp si ne apara de agresiuni externe. De aceea este important sa o ingrijim in mod regulat. Desi acordam mereu atentie fetei si corpului, timpul pe care multi dintre noi il acordam picioarelor noastre este de obicei minim.

De cate ori ti s-a intamplat sa uiti sa aplici crema de picioare? Desi de multe ori ne este la indemana, multe dintre noi sarim peste acest pas si consideram ca daca am avut grija de fata noastra inainte sa adormim, totul va fi bine. Gresit! Trebuie sa acorzi atentie in aceeasi masura tuturor partilor corpului, nu numai celor pe care le expui cel mai des.

Pot sa apara numeroase probleme, precum calcaie crapate, piele uscata, mancarimi, bataturi, fungi si infectii. Cauzele acestora sunt purtarea pantofilor incomozi, dieta proasta si lipsa hidratarii. Din fericire, aceste probleme se pot remedia s urmatoarea metoda alina cu succes simptomele si poate ajuta si la tratarea venelor umflate.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de:

1 lingura de turmeric
1 ceasca de alcool medicinal
10 pastile de aspirina

Preparare:

Mai intai, ia un recipient de plastic si toarna alcoolul medicinal in el. Adauga o lingura de turmeric si amesteca bine. Zdrobeste aspirinele si adauga pudra mixturii anterioare apoi amesteca iar bine. In final, acopera recipientul cu un capac si lasa-l 24h.

Cum sa-l folosesti:

Aplica putin din remediu pe picioarele curate si maseaza usor. Apoi, infasoara fiecare picior cu un material de bumbac si acopera cu plastic. Pentru siguranta, pune-ti sosete. Fa asta in fiecare seara. Dimineata urmatoare indeparteaza invelisul si clateste-ti picioarele cu apa calduta.

Dupa aceea, foloseste o crema hidratanta. Pentru rezultatele cele mai bune, continua acest tratament pentru cel putin 10 zile.