Revista Sănătate

Acest ceai foarte puternic îți va dezumfla picioarele în câteva zile

Picioarele umflate și senzația de greutate la nivelul gambelor sunt simptome destul de des întâlnite. Știai că ceaiul de pătrunjel poate să te ajute?

Umflarea picioarelor este frecvent întâlnită atunci când petreci multe ore pe scaun, în picioare sau dacă ai un zbor lung cu avionul. Însă, tot acest simptom mai poate să fie cauzat de: circulația sanguină deficitară, ciclul menstrual, îngrășat, dieta nesănătoasă, sarcină, o umiditate crescută în aer, temperaturi foarte ridicate sau extrem de variate.

Acest simptom poate să fie foarte supărător și dureros. Ca să relaxezi picioarele este recomandat să stai întinsă cu picioarele puțin mai ridicate pe o pernă, permițând astfel o bună circulație a sângelui.

Pe lângă această soluție adesea recomandată, mai poți să consumi un ceai de pătrunjel, deoarece are efect diuretic și ajută la ameliorarea acestui simptom. Conținutul ridicat de potasiu și sodiu pe care-l furnizează corpului ajută la ameliorarea picioarelor umflate, în special atunci când ceaiul este consumat zilnic.

Potrivit cercetărilor realizate, ceaiul de pătrunjel stimulează fluxul urinar și reglează tensiunea arterială. Spre deosebire de alte diuretice naturale care scad nivelul de potasiu în corp, ceaiul de pătrunjel nu va avea acest efect, deoarece este foarte bogat în acest mineral.

John R. Christopher, un medic naturopat recunoscut în Statele Unite ale Americii recomandă un consum zilnic de ceai de pătrunjel sau pătrunjel crud în salate, în special pentru ameliorarea picioarelor umflate și a edemelor. Consumă pătrunjelul integral, atât frunze cât și rădăcină, pentru a beneficia de efectele lui protectoare.

Cum să prepari ceaiul de pătrunjel ca remediu pentru picioarele umflate

Ai nevoie de:

– 500 mililitri de apă fiartă;

– 5 linguri cu pătrunjel frunze și rădăcină.

Se fierb împreună timp de 5 minute, după care se lasă la infuzat 20 de minute. Se strecoară ceaiul și se consumă de trei ori pe zi.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie