Revista Sănătate

Te ajută să scapi de colesterol, hipertensiune și te reglează hormonal. Beneficiile uriașe ale acestui aliment!

Semințele de cânepă au o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate a organismului. Mai exact, ele ajută la diminuarea riscului de boli cardiovasculare, scad colesterolul rău și tensiunea arterială.

Acizii grași Omega – 3 care sunt din belșug în aceste semințe ajută la îmbunătățirea memoriei. Ele sunt bune și pentru menținerea optimă a sistemului imunitar, combat oboseala, sunt de ajutor în problemele de ordin hormonal și reglează nivelul de zahăr din sânge.

O mulțime de femei au astăzi probleme de natură hormonală. Se luptă cu simptome precum oboseală accentuată, căderea părului, palpitațiile, au variații de greutate. Toate aceste neplăceri sunt asociate cu dezechilibrele hormonale, care la rândul lor sunt în strânsă legătură cu sindromului premenstrual și cu menopauza.

Sunt studii care arată că o metodă naturală de a redobândi echilibrul hormonal este adoptarea unui program de nutriție corect, dar și prin schimbarea stilului de viață.

Mai exact, în alcătuirea unei diete optime care să asigure echilibrul hormonal este foarte important să fie incluse legume, fructe, proteinele slabe, se se reducă carbohidrații de amidon și să se asigure aportul suficient de acizi grași Omega -3 și Omega – 6.

Aceștia au un rol esențial în producerea de hormoni, în reglarea durerilor și a inflamațiilor. De regulă, în tratarea dezechilibrelor hormonale este indicată adoptarea unei diete corecte.

Consumul adecvat de Omega 6 este important, dar atenție, un conținut prea mare de acizi grași Omega 6 determina crearea unei surplus de hormoni inflamatori, precum insulina, existând riscul de apariție al hipoglicemiei. De asemenea, aportul suficient de acizi grași Omega 3 va duce la apariția unor hormoni ce pot ține sub control hormonii inflamatori.

Unele studii arată că semințele de cânepă bogate în acizi grași contribuie la diminuarea simptomelor prezente în sindromul premenstrual, de exemplu. Mai mult, acestea au și rolul de a menține un echilibru la nivelul psihicului, persoana care le va include în meniul său având un risc mult diminuat de a suferi de tulburări de dispoziție.

Totodată, sunt studii care susțin că semințele de cânepă sunt de ajutor și persoanelor care au prediabet și se află la risc de a face diabet zaharat de tip 2. Explicația este aceea că ele pot controla nivelul de zahăr din sânge.

Acest fapt se datorează în principal grăsimilor sănătoase pe care le conțin și care ajută la absorbția rapidă a glucozei din sânge și la transformarea ei în energie. Ca urmare, pofta de dulce va scădea, iar nivelul de energie va crește.

De asemenea, semințele de cânepă ajută și la grăbirea procesului de slăbire. Altfel spus, cânepa poate fi de ajutor în pierderea kilogramelor în plus, deoarece este un inhibitor natural pentru apetit și oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie