Revista Sănătate

DR. OZ, CEL MAI CELEBRU DOCTOR DIN LUME ŞI-A DEZVĂLUIT SECRETELE, ÎN FAŢA ROMÂNILOR

Unul dintre cei mai celebru doctori din lume, poate chiar cel mai cunoscut, a susţinut miercuri o conferinţă, în Capitală, în cadrul căreia a vorbit despre cât de important este atât somnul, cât şi hidratarea sau un mod corespunzător de alimentaţie.

Mehmet Cengiz Oz sau Dr. Oz, după cum este acesta cunoscut în special datorită emisiunii sale TV, a vorbit miercuri, la conferinţa „Take Your Life to the Next Level”, care se desfăşoară la Sala Palatului din Bucureşti, despre beneficiile oferite de oleaginoase, scrie news.ro.

„Am mereu cu mine nuci. Alunele vă scapă de dependenţa de mâncare. Unul dintre beneficiile acestor oleaginoase este că ele ne scapă şi de stres. E un plus”, a precizat specialistul american de origine turcă.

El a adăugat şi faptul că suntem mereu înfometaţi şi i-a dat exemplu pe fumătorii de marijuana: „Ei sunt cei care mănâncă mai mult”.

Dr. Oz a invocat şi beneficiile mâncărurilor picante, care accelerează metabolismul, şi a menţionat că oamenii nu slăbesc dacă beau băuturi dietetice. „Soluţia este apa. Poţi să bei apă în orice fel, chiar şi amestecată cu băuturi acidulate”, este de părere Dr. Oz. „Asta vrea creierul: mâncare, sex şi somn. Dacă bei apă, rezolvi multe, totul e mai viu”, a mai declarat specialistul.

Somnul este important, spune medicul. ”Mamele trebuie să doarmă cel puţin şapte ore pe noapte, iar copii mai mult”.

La şapte ani a decis să se facă medic

Mehmet Cengiz Oz s-a născut pe 11 iunie 1960, în oraşul Cleveland din statul american Ohio, iar la vârsta de şapte ani s-a hotărât să devină medic, fiind inspirat de tatăl său, care era chirurg al Centrului Medical Wilmington. În anul 1994, Oz a înfiinţat Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce. El este, de asemenea, vicepreşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia.

În anul 2009, în urma succesului înregistrat la emisiunile lui Oprah, Oz s-a oferit să fie co-producătorul unei serii de emisiuni televizate, „The Dr. Oz Show”. Emisiunea i-a adus medicului trei premii Emmy consecutive şi se bucură şi în prezent de o audienţă uriaşă.