Revista Sănătate

Aceste 3 băuturi scot tot ce e mai rău din rinichii tăi. Când trebuie să le bei pentru a scăpa de pietrele la rinichi

Putem vorbi despre detoxifierea rinichilor pe cale naturală? Anumite băuturi banale și combinații de lichide pot ajuta la întreținerea generală când vorbim despre sistemul imunitar.

Despre unele din aceste licori se spune că au puterea de a curăța organele vitale de toxine, salvându-le la timp din calea bolilor.

Rinichii se numără printre organele care sunt extrem de sensibile la tot ce consumăm. Putem proteja aceste organe de diferite afecțiuni consumând anumite lichide.

3 băuturi care sunt benefice pentru rinichii tăi

Sucul de verdețuri

Legumele și fructele verzi sunt excelente pentru detoxifierea rinichilor. Acestea au antioxidanți și conțin substanțe nutritive din plin. Vorbim în special despre pătrunjel, țelină, castraveți, mere, pere și dovlecei.

Ca să faci un fresh din fructe și legume îți trebuie doar un storcător de fructe/ blender. Ideal e să combini în cantități mici legumele și fructele. Aceste băuturi e bine să le consumi dimineața pe stomacul gol.

 

Sucul de sfeclă roșie

Sfecla roșie conține potasiu și este din acest motiv excelentă în curele de detoxifiere. Potasiul ajută la coborârea tensiunii arteriale când este prea mare și reduce acidul uric, eliminând astfel toxinele.

Sfecla conține de asemenea fitochimicale importante dintre care enumerăm betaina, care curăță rinichii de excesul de fosfați și struviți.

Sucul de lămâie cu mentă

Sucul de lămâie conțin concentrații de citrați în urină și reduc în mod considerabil riscul de apariție a pietrelor la rinichi. Ai nevoie de 4 lămâi și două linguri de suc de mentă. Amestecă zeama de lămâie și menta cu un litru de apă și ține băutura la rece.

Această limonadă specială se consumă de obicei dimineața, înainte și după micul dejun, câte un pahar. Este și o variantă excelentă pentru îmbunătățirea digestiei.