Revista Sănătate

Cum scazi tensiunea arterială în numai cinci minute, fără medicamente. Remediile care îți pot salva viața, în caz de urgență

Tensiunea arterială mărită, cunoscută ca hipertensiune arterială, nu este deloc o problemă care poate fi ignorată. Din păcate, această problemă de sănătate afectează din ce în ce mai multe persoane, de toate vârstele.

În cazul în care nu este tratată, hipertensiunea arterială conduce la boli cardiovasculare, precum și la diabet și la boli precum și la afecțiuni precum Parkinson și Alzheimer, anevrisme și probleme renale.

Persoanele care suferă de hipertensiune au, de regulă, tensiune de peste 140/90mmHg.

 

În ciuda faptului că multe persoane folosesc tratamente prescrise de medic pentru a scădea tensiunea arterială, aceste medicamente pot avea reacții adverse dintre cele mai grave, precum: lipsă de soomn, spasme ale picioarelor și neliniște.

 

Pe lângă tratamentele convenționale, prescrise de medic, poți încerca să folosești și câteva remedii. În situații de urgență, în cazul în care nu ai medicamentele la tine și simți că ți-a crescut foarte mult tensiunea, iată ce poți utiliza în siguranță. În numai câteva minute, vei putea să îți aduci tensiunea la normal.

Prima metodă este sucul de lămâie. Ai nevoie de câteva felii de lămâie și de apă. Pune sucul de lămâie într-un pahar și amestecă-l cu apă. Consumă acest suc dimineața, înainte de micul dejun, ori la nevoie.

Cum se folosește oțetul de mere în scăderea tensiunii arteriale

A doua metodă care reduce tensiunea arterială este cu ajutorul usturoiului. Sulful pe cafre îl conține, precum și trisulfurile, ajută la scăderea tensiunii arteriale la nevoie. Se consumă trei-patru căței de usturoi în stare crudă și sunt de mare ajutor în câteva minute.

A treia metodă este o băutură obținută din oțet de mere și bicarbonat de sodiu. Se amestecă un pahar cu apă cu un vârf de praf de copt și o lingură de oțet de mere. Mineralele din oțetul de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Ține-ți minte că aceste tratamente trebuie folosite în caz de nevoie, atunci când nu dispuneți de medicamentele care vă ajută, în mod normal, la scăderea tensiunii.