Revista Sănătate

Preparat corect, ceaiul de ghimbir te ajută să slăbești – Pierzi până la 3 kg pe săptămână

Ghimbirul este foarte des folosit datorită proprietăților sale terapeutice și de vindecare. Acesta poate fi consumat atât crud, cât și uscat. La fel, este pe larg folosit la pregătirea ceaiului, infuziilor sau pentru decocturi. Acestea sunt utilizate atât pentru vindecarea bolilor, cât și pentru prevenirea cestora.
Ghimbirul are un miros și gust specific, datorită conținutului de zingeronă, sogaol și gingerol (o substanță ce tratează și previne cancerul de colon). În compoziția nutritivă a ghimbirului întâlnim atât lipide și amidon, cât și vitaminele C, B1 (tiamina), B2 (riboflavina), A (retinol), fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, natriu și potasiu. De asemenea sunt prezente și cineolul, uleiurile esențiale, citralul, borneolul și camfin.

Consumat proaspăt, ghimbirul este foarte aromat și picant
Rădăcina de ghimbir este foarte folositoare pentru organismul feminin. Aceasta acționează în mod benefic asupra uterului, ameliorând durerile în perioada ciclului. De asemena, ghimbirul contribuie la pierderea în greutate, datorită unor proprietăți, precum:

Generarea de căldură. Ghimbirul favorizează termogeneza (producerea de căldură), ce accelerează toate procesele în organism, inclusiv și cel de ardere a grăsimilor.

Efect laxativ. Ghimbirul ajută la funcționarea normală a intestinului. Acesta blochează formarea de gaze, iar abdomenul are un aspect mai plat.

Normalizează fondul hormonal
Ghimbirul previne producerea în exces a hormonului numit cortizol. Un nivel înalt de cortizol în organism blochează procesul de ardere a grăsimilor.

Ceaiul de ghimbir, consumat în mod regulat acționează benefic asupra aspectului fizic și a sănătății. Pe lângă faptul că acesta conține numeroase substanțe cu rol anti inflamator și anti oxidant, vă ajută să aveți o piele frumoasă și să scăpați de kilogramele în plus.

 

Iata cum se prepara ceaiul de ghimbir:
  • Spala bine o radacina de ghimbir proaspat, apoi taie-l felii sau da-l pe razatoare, pentru a obtine o aroma mai intensa. Poti sa-l cureti de coaja inainte, dar merge si folosit ca atare.
  • Fierbe apa, apoi toarn-o intr-o cana si adauga ghimbirul.
  • Acopera cana cu un capac si lasa la infuzat aproximativ 10-15 minute.
  • Scoate bucatelele de ghimbir sau strecoara ceaiul si apoi savureaza-l.
  • Daca esti racit, adauga o lingurita de miere si putin suc de lamaie, pentru a-i spori efectul.

In cazul in care iti doresti un ceai de ghimbir mai aromat si vrei sa variezi gustul infuziei, il poti pregati pornind de la mixuri de frunze de ceai, condimente si fructe. Cateva idei:

Ceai verde cu ghimbir si lamaie

Un ceai verde revigorant, racoritor, cu multa vitamina C si pofta de viata. Pune o lingurita de ceai in apa adusa la temperatura de 90 de grade si lasa-l la infuzat 2 minute. Chiar daca nu ai termometru, poti sa masori temperatura de infuzare “din ochi”.Adauga 2-3 feliute de ghimbir in cana si bucura-te de savoarea si de proprietatile sale!