Revista Sănătate

3 picături din acest amestec, iar auzul tău va fi mai bun ca niciodată

În urma unor infecții ale urechii, unele persoane realizează că nu mai aud foarte bine, iar stilul de viață se poate modifica definitiv din această cauză. Și îmbătrânirea și anumite accidente duc la pierderea treptată a auzului, însă un remediu complet natural este de mare ajutor pentru a redobândi acest simț.

Nu este deloc confortabil să nu auzi foarte bine și ca ceilalți să fie nevoiți să vorbească foarte tare pentru a înțelege ce spun. De asemenea, cei care nu aud foarte bine tind să vorbească mult foarte tare și poate fi o problemă neplăcută la serviciu sau în public.

De asemenea, această problemă afectează și capacitatea de a conduce o mașină și poate fi destul de periculos.

Medicii ORL-iști se confruntă an de an cu mii de cazuri în care persoanele își pierd parțial sau total auzul și le prescriu diverse tratamente pentru remedierea sau tratarea problemelor.

Pentru problemele temporare ale pierderii auzului și pentru infecțiile urechii interne, se poate încerca un tratament complet natural, care ajută la remedierea situației. Un ingredient des folosit în bucătărie este de mare ajutor pentru a trata infecțiile urechii interne. Este vorba despre usturoi. Bogat în sulf, alicină și seleniu, usturoiul are proprietăți antioxidante și antimicrobiene și infecțiile sunt astfel combătute.

Iată de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a trata acasă infecțiile:

-ulei de măsline extra virgin

– 3 căței de usrutoi

– tifon

– picurător pentru ureche.

Se curăță foarte bine cățeii de usturoi și se zdrobesc. Se amestecă apoi cu ulei de măsline și se lasă câteva minute, apoi se strecoară. Lichidul obținut se pune în picurător, apoi se administrează 3 – 4 picături în urechea afectată. Se recomandă acest tratament înainte de culcare, astfel încât lichidul să poată trece prin canalul urechii și să își facă rapid efectul. De asemenea, pentru a nu curge, se folosește o bucată de vată în urechea în care s-a aplicat tratamentul.