Revista Sănătate

Ai limba incarcata de depozite albicioase sau galbui? Mergi imediat la doctor

Probabil stii deja pe limba ta se gasesc foarte multe bacterii, insa te-ai gandit vreodata cate afectiuni poate indica aspectul acestui organ? Obisnuiteste-te sa iti studiezi limba in fiecare dimineata, pentru ca vei afla astfel daca ai vreo problema de sanatate.

In general, o limba sanatoasa are o culoare rozalie. Dar daca dimineata, dupa trezire, suprafata limbii este acoperita de o pelicula albicioasa sau galbuie, este un semn de infectie sau inseamna ca ai probleme digestive, cu rinichii ori la intestine.

Daca aceasta substanta este prezenta spre radacina limbii, acest semn indica faptul ca nivelul toxinelor este mai ridicat in intestinul gros, iar daca încărcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente in intestinul subtire.

Un depozit albicios pe suprafata limbii indica o indigestie, iar depozitul galbui arata o tulburare digestiva, o infectie sau o inflamatie. De multe ori, aspectul galbui al limbii este insotit de febra, deoarece apare in timpul racelilor banale si dispare imediat odata cu vindecarea.

De cele mai multe ori, incarcarea limbii provine dintr-o dezvoltare excesiva a candidei, datorita unui PH oral acid, provocat de un reflux gastro-esofagian.

Alte cauze ale „limbii incarcate” pot fi: deshidratarea, problemele hepatice sau biliare, fumatul, alergii, sarcina, lipsa de vitamine din complexul B sau de fier, psoriazisul, sifilisul, guma de mestecat, dezechilibrul florei intestinale, insuficienta renala cronica, problemele dentare, alcoolul, constipatia, diabetul zaharat, intoxicatia cu mercur si unele medicamente (steroizi, antiacide, antibiotice).