Revista Sănătate

Dacă ai limba roșie, mergi de urgență la medic! De ce ai putea suferi, nu este deloc bine pentru sănătatea ta

Vitamina B12 este una dintre vitaminele esențiale din organism. Această vitamină constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent.

Odată cu înaintarea în vârstă, abilitatea organismului de a absorbi vitamina B12 din alimente scade. Conform studiilor, 4 din 100 de femei trecute de 40 de ani au carenţă de vitamina B12.

Însă nu doar vârsta este singura cauză. Lipsa cărnii din alimentaţie, precum și unele medicamente, ca cele pentru diabet de tip 2 sau pentru tratarea ovarelor polichistice cresc riscul de a suferi o astfel de deficienţă.

Dacă experimentezi unele dintre simptomele de mai jos, mergi la medic pentru a face un test de sânge şi a vedea dacă aceasta este cauza.

În primul rând, ceea ce simt cele mai multe persoane care au deficiență a acestei vitamine este o înroșire a limbii, precum și un disconfort.

De asemenea, iată care mai sunt simptomele că ai deficiență de vitamina B12:
-îngălbenire pal a pielii
-ulcerații bucale
-o schimbare a modului în care mergi
-iritabilitate
-depresie

-tulburări de vedere
-schimbări de comportament
-probleme de concentrare.

În caz de complicații, lipsa acestei vitamine din organism poate afecta fertilitatea. De asemenea, poate crea probleme gastrointestinale și poate cauza probleme cardiovasculare.

Tratamentul include adesea injecții în funcție de severitatea deficienței. De asemenea, deficiența de B12 poate fi tratată cu doze mari de înlocuitori orali și suplimente.
Prevenirea este extrem se simplă. Medicii recomandă consumul suficient de carne de vită, de păsări de curte, fructe de mare, produse lactate și ouă.

La șase luni, medicii recomandă un set de analize de rutină. În acest set este inclusă și această vitamină, iar în funcție de rezultate se pot lua măsuri.

În timpul verii, este mult mai ușor să pierdem kilogramele în plus. Legumele și fructele de sezon ne ajută să dăm mai ușor jos greutatea în exces. În plus, se poate face mișcare mai ușor în aer liber, așa că multe persoane decid să slăbească în această perioadă.

Dacă și tu te afli printre aceste persoane, ei bine, există și soluții care ajută foaerte mult în timpul unei diete.
Fiecare organism este diferit, așa că, înainte de a ține o dietă, niște analize medicale sunt binevenite, pentru a preveni orice problemă de sănătate.

Așa poți afla dacă poți ține o dietă pe bază de proteine sau trebuie să consumi mai mult fructe și legume și să încerci să îți rezolvi problemele legate de colesterol sau ficat mărit.

Iată o băutură pe care o poți pregăti acasă și care te poate să slăbești până la patru kilograme în șapte zile. Acest amestec ajută la reglarea insulinei și creează un mediu alcalin în stomac, un fapt care ajută la scăderea rapidă în greutate. În plus, băutura curăță corpul de toxine și dă o senzație de sațietate, ajutând digestia.

Iată de ce ai nevoie:
-1 linguriță de scorțișoară praf
-sucul de la o jumătate de lămâie
-1 lingură de miere
-1 pahar de apă caldă.

Verifică dacă ai voie să consumi scorțișoară și suc de lămâie
Mai întâi se amestecă bine scorțișoara cu sucul de lămâie și miere, până când se formează o pastă. Se adaugă apa caldă și se amestecă băutura cu o lingură.

Se consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Înainte de a consuma această băutură, consultă-te cu medicul tău de familie pentru a vedea dacă ai voie să consumi scorțișoară sau lămâie. De asemenea, dacă suferi de diabet, este contraindicat consumul mierii.