Revista Sănătate

ALOE are efecte tonice hepatice – cum se ţine cura pentru bolile de FICAT

Aloe vera este o plantă cu frunze lunguieţe, cărnoase, acoperite cu un strat ca de ceară. Planta poate fi cultivată acasă în ghivece sau poate fi cumpărată de la vânzătorii din pieţe sau de la florării, unde se găseşte tot mai frecvent. Se folosesc plantele de 3-5 ani, când au maximum de putere terapeutică.

Aloe vera, foarte eficientă în bolile de ficat Aloe vera s-a dovedit foarte eficientă în tratamentul bolilor de ficat, prin cele două substanţe active pe care le secretă: latexul – o substanţă cu gust amar, cu efecte tonice hepatice, laxative, stimulente; gelul – cu un gust neutru, cu proprietăţi imunostimulatoare, stimulente ale proceselor de dezintoxicare. În prezent, aloe şi anghinarea sunt singurele plante din lume cunoscute care ajută la refacerea structurii normale a ficatului (element esenţial în vindecarea cirozei).

Totodată, cura cu aloe este extrem de eficientă în vindecarea hepatitelor virale de toate tipurile (A, B, C, D, E), atât în faza cronică, cât şi acută. Aloe vera ajuta la refacerea structurii normale a ficatului Cura cu aloe vera Se consumă planta crudă, din care se rupe câte o bucată de frunză de o lungime egală cu dublul distanţei degetului arătător, care se consumă pe stomacul gol – una dimineaţa şi una seara. Frunza proaspătă de aloe se rupe, se spală bine sub jet de apă rece, apoi se mănâncă imediat, mestecând foarte bine (de 40 de ori minimum). Frunza se recoltează chiar în momentul în care urmează să fie consumată – în caz contrar, proprietăţile ei se alterează. Durata minimă a tratamentului este de 4 săptămâni, perioadă în care aveţi nevoie de 2-3 exemplare mature (peste 3 ani) de aloe.

Loading...