Revista Sănătate

5 moduri în care aloe vera îngrijește inima

Gelul de aloe vera este ideal pentru a reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, ținând sub control și echilibrând simultan glicemia. În cele ce urmează îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect!

Știai că aloe vera îngrijește inima? Această plantă perenă cu frunze cărnoase are puteri aproape miraculoase care nu au fost încă descoperite în totalitate. Oricât de surprinzător ar părea, natura ne oferă numeroase resurse pentru a avea o sănătate optimă. Aloe vera, de pildă, optimizează digestia, înfrumusețează pielea și poate fortifica sistemul cardiovascular.

Desigur, trebuie să menționăm că această plantă nu poate „vindeca” bolile pe cont propriu. Însă aloe vera are abilitatea de a le „trata”, susținând bunăstarea.

1. Reglează nivelul de colesterol „bun” (HDL) Aloe vera îngrijește inima prin reducerea nivelului de colesterol Colesterolul „bun” (HDL), cunoscut și sub denumirea de lipoproteină de densitate ridicată, este unul dintre cele două tipuri de colesterol care există în sânge. Acesta este numit „bun” deoarece facilitează transportul colesterolului „rău” (LDL) spre ficat, acolo unde poate fi eliminat din organism. Dar oare este bine să avem un nivel cât mai ridicat de colesterol „bun”? Trebuie să fim vigilenți. Unele persoane suferă de imperfecțiuni ereditare care le pot cauza probleme grave în viitor. Cel mai bine este să menținem un echilibru, iar aloe vera ne poate ajuta în acest sens.

Aloe vera este foarte benefică deoarece, pe lângă faptul că mărește nivelul colesterolului „bun”, creează un echilibru între cele două tipuri de lipoproteine.

2. Reduce nivelul trigliceridelor În zilele noastre auzim frecvent faptul că este important să reducem nivelul de colesterol, însă trigliceridele reprezintă un inamic mult mai periculos. Când ai un nivel ridicat de trigliceride în sânge, organismul tău nu folosește toată energia pe care i-o oferi, iar excesul este depozitat sub formă de grăsime.

Hipertrigliceridemia este un inamic tăcut al sănătății cardiace. Dacă nivelul de trigliceride depășește limitele normale (peste 150 mg/dl), crește riscul declanșării bolilor cardiace și a unor probleme ca pancreatita.

3. Reduce glicemia Pe lângă faptul că reduce glicemia, aloe vera îngrijește inima Aloe vera conține glucomannan, o fibră solubilă cu abilitatea de a reduce glicemia. În plus, această plantă prezintă și antrachinone, un tip de fenoli care, împreună cu lecitina, echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Pentru a obține rezultate optime, consumă o lingură de gel de aloe dizolvat într-un pahar de apă în fiecare zi, timp de 2 luni. Proprietățile antiinflamatoare, detoxifiante și vindecătoare oferite de planta de aloe îți pot fi de mare ajutor. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai bune ingrediente pentru diabetici.

4. Combate hipertensiunea arterială Sucul de aloe vera poate reduce tensiunea arterială deoarece este foarte bogat în vitamina C. Nu uita, vitamina C are un efect incredibil asupra arterelor, îmbunătățind circulația sanguină și susținând oxigenarea. Totodată, această substanță dilată capilarele, le îmbunătățește elasticitatea și combate arterioscleroza.

5. Fortifică inima Aloe vera îngrijește inima și oferă multe alte beneficii Arginina, care se numără printre antioxidanții aflați în componența plantei de aloe vera, este importantă pentru a avea o inimă sănătoasă. Acest aminoacid semi-esențial este produs de organismul uman în cantități mici. Așadar, pentru a avea un nivel optim de arginină, trebuie să o obținem din alimente sau suplimente.

Poți să îți crești nivelul de arginină consumând alune, nuci și desigur, aloe vera. Un aport moderat de alimente bogate în arginină îți oferă următoarele beneficii: Vei avea o inimă mai puternică, care va pompa sângele mai bine. Organismul tău va elimina deșeurile metabolice mai ușor. Arginina susține producția de oxid de azot, necesar pentru a menține vasele de sânge dilatate pentru un flux sanguin optim. Deși nu poate „vindeca” nicio tulburare cardiacă, aloe vera îngrijește inima, reglând aspecte de bază ca nivelul colesterolului și tensiunea arterială. Practic, ea te ajută să fii mai sănătos. Include-o în dieta ta zilnică cu încredere!