Revista Sănătate

Cum arata alimentatia zilnica a oamenilor trecuti de 100 de ani

Cand o persoana trece de varsta de 100 de ani, incepi sa te intrebi: „Ce a mancat in fiecare zi din viata ei?”. Asta in speranta ca, daca si tu vei adopta o astfel de dieta, cine stie, poate vei depasi la randul tau un centenar.

Asadar, iata ce au mancat zilnic cativa oameni care au peste 100 de ani pe acest pamant:

Emma Morano, 116 de ani – Verbania, Italia

Inca de cand era doar o adolescenta, Morano a consumat zilnic 3 oua crude, iar acum doar cate doua. Printre mancarurile preferate se numara si bananele, piscoturile, dar si coniacul.

Yisrael Kristal, 112 ani – Haifa, Israel

Kristal a fost singurul membru al familiei sale care a supravietuit Holocaustului. Inainte de razboi avea un magazin de dulciuri in Polonia.

Nu este un gurmand, mananca cat sa nu-i fie foame, iar printre alimentele preferate, pe care le consuma zilnic, se numara: heringul marinat, vinul si berea.

Susannah Mushatt Jones, 116 ani – Brooklyn, SUA

In fiecare zi, la micul dejun, Mushatt Jones a mancat 4 felii de bacon, cu ochiuri si budinca de crupe.

„Nu am fumat sau baut in viata mea si am avut grija sa am in jurul meu doar energii pozitive si iubire. Asta-i secretul unei vieti lungi.”, a spus Susannah.

Misao Okawa, 116 ani – Osaka, Japonia

In Japonia sunt peste 65.000 de omani cu varste ce au depasit 100 de ani. Misao spunea ca secretul longevitatii este relaxarea si cat mai multe ore de somn. Mancarea ei preferata, pe care a mancat-o zilnic: sushi.