Revista Sănătate

Înghețata – cel mai util dejun! Un studiu realizat în Japonia a demonstrat beneficiile acestui desert!

În ziua de astăzi, există multe recomandări ce țin de beneficiile unui dejun sănătos. Există sfaturi care te pot uimi, iar unele chiar te pot speria. Propunerea oamenilor de știință din Japonia i-a surprins și i-a bucurat pe mulți.

Potrivit unui studiu, înghețata la micul dejun contribuie la îmbunătățirea performanței mentale, dar și a vigilenței. Da, nu am greșit nimic! Acest deliciu adorat de toți poate aduce multe beneficii pentru activitatea creierului.

Autorul acestui studiu, Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea Kyorin din Tokio, a ajuns la concluzia că cel mai util dejun este înghețata. Jumătatea dintre cei care au participat la studiu au consumat în fiecare dimineață câte trei linguri de înghețată, după ce s-au trezit. Ceilalți participanți au avut un mic dejun obișnuit. La sfârșitul experimentului, participanții au fost nevoiți să rezolve anumite exerciții pe calculator.

Astfel, s-a observat că cei care au consumat înghețată au reușit să se concentreze mult mai bine, au fost mai relaxați. Drept urmare, au avut rezultate mai bune comparativ cu ceilalți.

Profesorul a decis să meargă mai departe și a repetat experimentul, înlocuind înghețata cu apă rece. S-a constatat că cei care au băut apă rece imediat după ce s-au trezit, au avut o atenție sporită, însă nu la fel de bună ca în cazul cu înghețata.

Este foarte posibil să existe un ecou emoțional din amintirile copilăriei, înghețata fiind ceva dorit și plăcut. Acum poți avea o scuză convenabilă pentru a consuma acest desert delicios chiar și la dejun. Totuși, este important să ai grijă și să controlezi porția!