Revista Sănătate

8 obiceiuri zilnice care sunt daunatoare pentru femei

Femeile au o rutină zilnică de îngrijire și curățare, iar majoritatea se jură pe ea. Aceste ritualuri zilnice, de la periaj, samponare, exfoliere, la purtarea unui produs de protecție solară, vin în mod natural pentru ele. Și de ce nu, au făcut-o încă de la adolescență. Obiceiuri care au fost formate cu ani în urmă, și obiceiuri care sunt considerate sacrosancte. Unele dintre aceste ritualuri zilnice pe care le-am urmat în necunoștință de cauză ne pot provoca rău pe termen lung. Există unele pericole medicale inerente unor ritualuri zilnice extrem de frecvente pe care femeile le practică.

Astăzi enumerăm opt ritualuri zilnice care pot dăuna sănătății unei femei pe termen lung. Trebuie să scapi de aceste obiceiuri pentru a evita complicațiile medicale inutile mai târziu în viață.

1. Spălati vaginul cu săpun Nu există nicio îndoială că igiena este esențială, și fiecare femeie dorește să-și țină partile feminine curate. Dar sapunitul vaginului poate nu este un lucru ideal de făcut. Pur și simplu se spală cu apă sau se dușează. Chimicalele din săpun, dacă intră în vulvă, pot supăra echilibrul natural al pH-ului și o pot face inutil de uscate și cauza mancarime. Fetelor, trebuie să știți că vaginul are un mecanism de auto-curățare pe care îl face prin producerea unui mucus alb pentru a preveni creșterea microbilor.

2. Purtati acelasi absorbant pe tot parcursul zilei

Expertii recomanda ca in timpul menstruatiei dumneavoastra este imperativ sa va schimbati absorbantele la fiecare 4 ore. Aceasta este pentru a preveni orice infecție sau creștere a organismelor în servetele deja utilizate. Chiar și atunci când menstra ta scade, nu trebuie să-ți petreci întreaga zi cu un singur absorbant. Acest lucru poate duce la infecții vaginale și înroșire. Schimbați aproximativ de două până la trei ori într-un astfel de caz, ca sa aveți întotdeauna un absorbant curat. 3. Spalati sutienul o data pe saptamana Ești foarte relaxat atunci când îți speli sutienul și asta nu se transforma cumva într-un ritual zilnic. Experții cred că un sutien trebuie să fie spălat în cel mai bun caz după trei utilizări.

Utilizarea prelungită il poate face să miroasă și să întindă țesătura si materialul cupei, făcându-o să se desprindă și să nu se mai potrivească foarte curând. Permiteti sutienului să nu-și piardă forma.

4. Purtati sutiene negre vara Păstrați sutienele imprimate florale, colorate și albe pentru sezonul fierbinte. Pur și simplu motivul de a nu purta un sutien negru vara este ca vă va face să vă simțiți mai calduroasa decât unul de culoare deschisă.

5. Îți porti sutienul când dormi Este o practică dăunătoare să purtați sutienul în timpul somnului. Va menține muschii pectorali stransi, din cauza carora este afectată și circulația nervilor în brațe. Poate chiar afecta țesuturile mamare. În plus, cârligul curelei de sutien vă poate cauza o vanataie sau pur și simplu sa va raneasca în somn.

6. Va place sa purtati sutiene cu sarme sub cupa Iritația pielii, ciuperca de sân, circulația necorespunzătoare și hiper-pigmentarea sunt unele dintre bolile cauzate de a purta un sutien cu sarma, destul de frecvente. Este bine să il potriviți ocazional cu o rochie sau două, dar nu o faceți zilnic. Lăsați pieptul să respire, nu purtați sutiene prea strânse și restrictive.

7. Folositi deodorant direct pe piele Aceasta este o practică îngrozitoare și poate provoca și cancer la sân. Deodorantele sunt făcute din substanțe chimice toxice și daca sunt pulverizate direct pe piele, înduc aceste toxine în fluxul sanguin. Folosiți-le peste haine, chiar dacă ambalajul spune că sunt sigure pentru utilizarea pe piele.

Deodorantele te pun în pericol de cancer la sân. 8. Nu folositi o exarfa atunci cand iesiti la soare Când ieșiți la soare, acoperiți întotdeauna capul și brațele. Razele ultraviolete vă pot arde pielea sau pot cauza cancer de piele în cel mai rău caz. Purtați o protecție solară, mențineți corpul acoperit. Nu vă expuneți niciodată direct la lumina soarelui.