Revista Sănătate

Plante puternice care alungă DURERILE DE SPATE, până la dispariţie

In prezent, durerile de spate au devenit o boală populară atroce, prin suferinţele pe care le provocă. Există foarte multe cauze care pot duce la apariţia durerilor de spate: o banală poziţie vicioasă, un început de discopatie, deformările suprafeţelor articulare, inflamaţia faţetelor articulare ale coloanei vertebrale, factorul genetic, chiar şi suferinţele organelor interne (boli renale, afecţiuni ale vezicii urinare, chisturi ovariene, boli pulmonare, etc.) Durerile, tratate din stadii incipiente Pentru că procesele degenerative sunt ireversibile, este indicat să se pună mai mult accent pe prevenţie şi pe terapiile instituite în stadiile incipiente ale acestei afecţiuni.

Cele mai frecvent întâlnite afecţiuni vinovate de durerile de spate sunt inflamațiile țesuturilor şi articulaţiilor spatelui, din diferite motive – statul în curent sau sub acţiunea aerului condiţionat, poziţii vicioase, febra musculară datorată ridicării de greutăţi în mod excesiv. Dacă medicina alopată dispune de o gamă impresionantă de calmante chimice ale durerii, cu cel puţin la fel de multe efecte nedorite, iată că medicina naturii se prezintă cu o ofertă la fel de eficientă, şi înainte de toate, fără efecte secundare: Scoarţa de salcie Extractul din scoarţă de salcie (Salix sp.) este unul dintre cele mai puternice remedii anti – durere, inclusiv ale durerilor de spate, surclasând o gamă impresionantă ale antiinflamatoarelor de sinteză. O cură de câteva săptămâni cu această plantă duce la dispariţia sau atenuarea durerilor de spate, diminuarea inflamaţiei discurilor intervertebrale, îmbunătăţirea mobilităţii coloanei vertebrale şi uşurinţă în deplasare.

♣ Se iau 600 – 1.200 mg. extract din scoarţă de salcie, zilnic, timp de 2 – 3 săptămâni. Coada – calului Coada – calului (Equisetum arvense) are o dublă acţiune în bolile spatelui, şi anume: stimulează producţia de colagen (substanţe cheie în menţinerea şi refacerea elasticităţii discurilor intervertebrale) şi reduce inflamaţia. Conţine o cantitate impresionantă de sicliu în formă biologică, ce ajută la stoparea proceselor de degradare a ţesuturilor elastice ale coloanei vertebrale. Coada-calului stimuleaza productia de colagen În plus, este un remediu esenţial pentru prevenirea agravării durerilor de spate, precum şi a fenomenelor mai grave (hernia de disc).

♣ Se administrează câte 1 gr. pe zi de extract de coada – calului, în cură de 2 luni. Eficienţa plantei este impresionantă. Gheara – diavolului Gheara – diavolului (Harpagophytum procumbens) este o altă plantă extrem de eficientă în alinarea durerilor de spate, precum şi în stingerea inflamaţiei. Numeroasele studii au demonstrat că planta, administrată intern, scade durerile de spate şi pe cele articulare până la dispariţie, îmbunătăţind mobilitatea coloanei, rărind intensitatea şi frecvenţa crizelor de lombosciatică, spondiloză, spondilită. Mai mult decât atât, gheara – diavolului are efect antioxidant, reducând procesele degenerative de la nivelul discurilor intervertebrale.

♣ Se administrează 1400 mg. de extract de gheara – diavolului, timp de 6 săptămâni. Cura cu cartilaj de rechin, pentru coloana vertebrală Cartilajul de rechin conţine substanţe cu efect antiinflamator, care intră în compoziţia ţesuturilor elastice din coloană. Cura cu acest remediu natural menţine flexibilitatea şi rezistenţa coloanei vertebrale, prevenind durerile de spate şi hernia de disc prin aportul polizaharidelor – care ajută la păstrarea structurii normale a țesuturilor dintre vertebre.

♣ Se administrează câte 3 – 4 capsule cu cartilaj de rechin simplu, fără alte adaosuri, zilnic, pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni.