Revista Sănătate

Remedii naturale anti-inflamatorii care fac minuni pentru durerile articulare și de genunchi

Durerea de la genunchi poate aparea datorita multor factori. Una dintre cele mai frecvente, totusi, este artrita, o vatamare brusca sau o vatamare excesiva. Simptomele care urmeaza sunt umflaturi, rigiditate si durere.

Genunchiul nostru intreg ar putea fi afectat de durerea care se va produce sau o anumita zona poate fi afectata. Daca cineva are acest tip de durere, orice activitate fizica va fi foarte dificila si dureroasa.

De asemenea, exercitiile pot face situatia si mai grava si pot determina durerea muschilor din jur sau pot provoca si o vatamare a piciorului. Indiferent de varsta dvs., va puteti rani genunchiul. Dar avem noroc, pentru ca exista multe remedii naturale care pot trata aceasta afectiune.

Multi oameni nu gasesc nu cred ca aceste remedii functioneaza, asa ca incep sa iau analgezice, cum ar fi ibuprofenul. Ei nu stiu ca analgezicele vor ameliora durerea in acest moment si nu vor trata cauza reala a durerii in genunchi .

De ce nu incercati aceste remedii naturale, care sunt foarte benefice si ieftine? Ele vor trata si reduce durerea articulatiilor. Aruncati o privire la retetele de mai jos…

Coada-calului
Acest ingredient este foarte puternic, deoarece are una dintre cele mai puternice proprietati antiinflamatoare. Prin urmare, daca doriti sa tratati repede durerea genunchiului, tot ce trebuie sa faceti este sa beti 2 cesti de coada calului zilnic.

Rozmarin
Se considera a fi o planta aromatica, multi oameni o adauga in feluri de mancare si o folosesc pentru aromoterapie. Contine cantitati uriase de acid ursolic, care pot combate cu usurinta infectiile, pot trata durerea articulara si pot ameliora si durerea genunchiului.

Ingrediente:

2 cesti de apa

200 g de rozmarin

Instructiuni:

Puneti apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba, adaugati rozmarinul inauntru. Apoi, timp de 20 de minute, ar trebui sa fierbeti amestecul si dupa aceea, presati-l si beti 2 cesti zilnic.

Ghimbir
Este renumit pentru abilitatile sale de a usura rapid orice tip de durere. Aici este o reteta care va va ajuta sa tratati durerile de genunchi.

Ingrediente:

200 g radacina de ghimbir rasa

2 cesti de apa

2 linguri de miere

Instructiuni:

Puneti apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba, adaugati ghimbirul in interior. Apoi fierbeti amestecul timp de 20 de minute si luati-l de pe foc. Odata ce este rece puteti bea 2-3 cesti de ceai zi cu zi, si veti fi rapid constienti de beneficiile.

Curcuma
Cea mai renumita condimente pe plan mondial, este, de asemenea, foarte benefica atunci cand o amestecati cu sofran. In acest fel, ii dublati efectele.

Ingrediente:

1 lingura de turmeric

3 cesti de apa

3 linguri de miere

1 lingura de sofran

Instructiuni:

Mai intai fierbeti apa si, cand este gata, adaugati turmericul si sofranul inauntru. Se amesteca amestecul timp de 10 minute si se ia de pe foc. Cand este racit, adaugati mierea. Beti zilnic o ceasca din amestec.

Cirese – Ciresele si sucul de cirese au abilitati de reducere a inflamatiei si de recuperare a muschilor dupa un antrenament dur.
Ingrediente:

250 g zahar brun

300 g de cirese

250 ml de apa

Instructiuni:

Mai intai puneti apa si ciresele intr-un blender. Apoi adaugati zaharul si puteti fierbe amestecul timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, pastrati sucul de cirese intr-o sticla de sticla din frigider.

Seminte de in
Exista multe substante nutritive continute in semintele de in, si au, de asemenea, proprietati antiinflamatorii foarte puternice. Au capacitatea de a stimula sistemul nostru imunitar si de a ne imbunatati si digestia.

Acestea pot reduce inflamatia si pot atenua durerea, datorita continutului ridicat de acizi grasi omega-3. Semintele de in pot fi adaugate in salate, smantana si iaurt. Retineti ca semintele de in nu trebuie fierte la temperaturi ridicate.

Următorul remediu pe care il vom prezenta ajuta la intarirea oaselor si la regenerarea articulatiilor genunchilor.

Medicii declara ca principala cauza a durerilor de spate, membre si articulatii este postura incorecta pe care o luam.

Aceste probleme pot duce chiar si la complicatii care pot fi tratate doar prin operatii.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara acest remediu:

Ingrediente:

2 linguri de gelatina Agar-agar

1 lingurita de seminte de in macinate

100 de grame de miere ecologica

Mod de preparare:

Adaugati toate ingredientele pe rand intr-un borcan de sticla si amestecati-l bine pana se omogenizeaza compozitia. Cel mai bine se pastreaza in dulap sau camara si ferit de lumina soarelui.

Este recomandat sa luati o lingurita din acest amestec in fiecare dimineata inainte de micul-dejun si inainte de pranz. Pe langa faptul ca imbunatateste elasticitatea ligamentelor si tendoanelor, remediul fortifiaza si articulatiile si muschiul cardiac. Mai mult, stimuleaza si metabolismul.