Revista Sănătate

Cum scapi de varice în câteva zile. Leacul natural care îți redă frumusețea picioarelor

Extrem de multe persoane se confruntă cu varice, mai ales după vârsta de 25 de ani. Venele care se dilată anormal ajung se vadă la suprafața pielii extrem de inestetic și să provoace în timp durere. Venele se dilată, iar valvele nu se mai închid corespunzător. Astfel apar varicele, acele dilatări albăstrui care nu trebuie trecute cu vederea.

1 din 5 români suferă de varice şi, din păcate, foarte puţini apelează la ajutor de specialitate atunci când apar primele simptome ale bolii.

Potrivit unor studii realizate de către Societatea Americană de Chirurgie Vasculară, aproximativ 50-55% dintre femeile însărcinate dezvoltă varice, mai ales în ultima perioadă a sarcinii. Lăsând la o parte aspectul estetic, varicele pot fi dureroase şi chiar pot conduce la probleme grave de sănătate.

Printre cauzele apariţiei varicelor se numără sarcina, schimbările hormonale (pubertate, sarcină, menopauză), obezitatea, sedentarismul, factorii genetici şi îmbătrânirea.

Medicii recomandă purtarea unor ciorapi medicinali compresivi în timpul zilei, mai ales pentru cei care stau opt ore la birou.

Tratament pentru vene vericoase si tromboza cu lapte de oaie si sapun
În afară de operație, se poate apela și la anumite tratamente pe care le poți aplica acasă și care promit o reducere vizibilă a varicelor, precum și o eliminare a lor, dacă sunt în stadiul incipient.

Folosiți un ingredient pe care probabil deja îl aveți acasă, în caz contrar, se găsește în orice supermarket. Este vorba despre uleiul de măsline extravirgin. Înainte de a folosi tratamentul, se recomandă exfolierea pielii, pentru un efect mai rapid.

Puneți câteva linguri de ulei într-un vas, pe care îl încălziți la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ un minut. Când s-a încălzit, se scoate din cuptor și se aplică pe zonele afectate, masând ușor cu mișcări circulare.

Se procedează zilnic așa, iar fluxul de sânge va fi îmbunătățit rapid. De asemenea, după câteva utilizări,
venele varicoase vor fi diminuate vizibil.