Revista Sănătate

Citeste asta si cu siguranta nu vei mai folosi BETISOARELE PENTRU CURATAREA URECHILOR!

Urechea este unul dintre organele fundamentale ale omului deoarece este responsabila de auz. Stiati ca betisoarele pentru curatarea urechilor sunt insa periculoase? Afla mai jos de ce!
Betisoarele cu vata le gasesti oriunde in comert dar ele nu sunt tocmai cele mai bune atunci cand vrei sa iti igienizezi urechile. Stiai ca urechile noastre au propriul sistem de curatare? Specialistii spun ca ceara este eliminata din ureche fara „ajutor” din exterior, in mod natural. Betisoarele cu vata, sau orice alt tip de betisoare pentru urechi, pot impinge cerumenul mai adanc afectand timpanul iar asta poate duce inclusiv la pierderea auzului.

Ceara de la nivelul urechilor are, de fapt, propriul ei rol. Aceasta tine la departare bacteriile prevenind instalarea acestora in aparatul auditiv. Ceara are de asemenea proprietatea de a mentine un PH adecvat in interiorul urechii prevenind infectiile precum otita.

Ceara este insa periculoasa mai ales pentru persoanele care inainteaza in varsta. Din cauza acumularii unei cantitati prea mare de cerumen, acestea stau mai prost cu auzul. Dar, daca nici betisoarele de urechi nu sunt bune pentru a le curata, atunci cum ne putem ingriji aparatul auditiv?

1. Foloseste ulei de parafina. Incalzeste doua sau trei picaturi din acest ulei, la foc mic, si apoi aplica-l in canalul urechii cu o pipeta. Aplecati capul intr-o parte si parafina va iesi din ureche.

2. Un alt ulei eficient in curatarea urechilor este uleiul de masline. Se procedeaza la fel ca si in cazul uleiului de parafina.

3. Curata-ti urechile cu spray cu apa de mare. Apa de mare indeparteaza ceara din ureche. Se pulverizeaza de doua ori pe saptamana.