Revista Sănătate

I se spune borcanul sănătății. Previne și ține sub control bolile cardiovasculare și diabetul

Zahărul poate fi ținut în frâu prin alimentație, prin inhibarea poftei de dulce, care apare permanent.

Nivelul de zahăr din organism poate duce la declanșarea diabetului. Această boală de care suferă tot mai des și copiii poate fi prevenită cu ajutorul unui amestec care trebuie ținut în borcan.

Frunzele de smochine pot preveni și ameliora simptomele anumitor afecțiuni. Sunt recomandate pentru tratarea ulcerațiilor și sunt recunoscute pentru reglarea tensiunii arteriale ori pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Aceste frunze au proprietăți antibacteriene, antidiabetice, luptă împotriva trigliceridelor și are rezerve importante de vitaminele A, C, K plus o serie de fibre, magneziu și chiar calciu.

Fierbe un pumn de frunze de smochine la un litru de apă și când apa dă în clocot, oprește aragazul. Ceaiul de smochine este excelent pentru majoritatea problemelor de sănătate. Poți adăuga puțină miere sau scorțișoară.

E important de spus că trebuie ținut în borcan, la rece. Se bea câte 100 de mililitri în fiecare dimineață, înainte de micul dejun sau atunci când simți că faci febră sau ai frisoane.