Revista Sănătate

Un medic și-a scris un lucru pe frunte și a reușit să salveze multe vieți așa. Colegii din întreaga lume îi urmează exemplul. Ce văd pacienții când deschid ochii:

Un medic din Sydney, Australia, a avut o idee genială pentru a interacționa mai bine cu pacienții săi, iar acum gestul lui este folosit de către medici din întreaga lume, după ce mai multe fotografii au ajuns să fie virale pe rețelele de socializare.

Rob Hackett a decis să își scrie numele și profesia pe boneta cu care intra în sala de operații, iar gestul lui are o explicație logică. Doctorul a explicat că, prin acest gest, vor putea fi evitate mai ușor confuziile care apar în clipa în care este o urgență în blocul operator.

„Au existat și câteva comentarii după ce mi-am scris numele astfel. De exemplu, am fost întrebat dacă nu îmi pot aminti propriul nume”, a glumit respectivul medic din Australia.

El a decis apoi să publice câteva poze din momentul în care se afla în sala de operații, iar totul s-a dovedit a fi un real succes. Mai mult decât atât, și alți medici i-au urmat exemplul, în scurt timp.

La șase luni de când a început să practice această metodă inedită, doctorul a aflat că și alte cadre medicale din întreaga lume îi urmează exemplul, iar mulți dintre ei sunt chiar chirurgi.

Datorită exemplului său, cei care au început să își scrie numele pe bonetă au început să vină la timp în sala de operații și nu au mai existat astfel încurcături. Mai mult decât atât, mulți medici scapă astfel de momentele jenante în care nu știu cum îi cheamă pe medicii sau pe asistentele cu care se află în sala de operații, iar atmosfera se destinde datorită acestui amănunt.

„Când lucrezi în patru sau cinci spitale, cu sute de oameni, aș zice că există 75% din personalul medical pe care nu îl cunosc după nume. E destul de nepotrivit”, a mai adăugat Rob Hackett.