Revista Sănătate

Sunt sigur că nu știați: Ce se întâmplă în organismul nostru când bem țuică fiartă!

Alcoolul consumat în cantităţi moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar ţuică, băutură noastră naţională, este la îndemână celor mai mulţi dintre noi.

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni,cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuica fiartă scade riscul de a face pneumonie, scrie realitatea.net.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Ţuica fiartă cu piper pentru răceală şi gripă, cel mai bun remediu natural
Ţuica fiartă cu piper pentru răceală este un una din cele mai populare băuturi pe timp de iarnă. Pe lângă efectele de ameliorare pe care le are asupra simptomelor de gripă şi răceală, ţuica fiartă cu piper scade riscul pneumoniei, scrie poftabuna.md.

Ai nevoie de:
– 150ml ţuică
– 6-7 boabe de piper negru
– 5 cuişoare
– o linguriţă de miere de albine

Cum prepari:
După ce turnăm ţuica într-un ibric, o condimentăm cu boabe de piper negru şi cuişoare. Se pune la fiert la foc mic şi se adaugă o linguriţă de miere de albine, după care se amestecă până se dizolvă complet. Imediat cum ţuica începe să dea în clocot este luată pe foc şi numai bună de servit.
Se poate prepara şi în cantităţi mai mari, dacă se păstrează în termos. Poate fi consumată cu scorţişoară, iar mierea poate fi înlocuită cu zahăr.