Revista Sănătate

Cea mai bună metodă pentru ca brânza să rămână proaspătă

Tot mai multe gospodine se plâng de faptul că la scurt timp după ce au cumpărat brânză, chiar și de cea mai bună calitate, aceasta începe să se strice. Iată ce trebuie făcut pentru ca brânza să reziste cât mai mult timp.

Împachetați brânza în hârtie de copt

O soluție foarte bună este să împachetați brânza în hârtie de copt sau să folosiți o bucată de pânză. Sub nici o formă nu lăsați brânza pe farfurie în frigider sau în ambalajul de la magazin. Este important de știut că brânza va începe să prindă un miros neplăcut și dacă o veți pune într-o folie de plastic. În cazul în care folosiți pentru împachetare pânza de bumbac, atunci va trebui să aveți grijă să o umeziți zilnic.

De asemenea, țineți minte că brânza se va pune în sertarul pentru legume, întrucât acolo umiditatea este cea mai crescută din tot frigiderul. În cazul în care optați pentru brânză grasă sau cea de burduf, o puteți pune la frigider chiar și pentru câteva luni dacă o împachetați în hârtie cerată, apoi o puneți în pungă de plastic. Brânza de burduf se poate ține și într-un borcan. În acest caz, puneți brânza în așa fel încât să nu prindă aer, iar deasupra așezați untură.

Loading...