Revista Sănătate

Frunzele de prun combat febra și anemia – Pentru a potoli febra, se pun 30g frunze mărunțite la fiert…

Frunzele de prun au efecte laxative și diuretice remarcabile, conform reputatului profesor Ovidiu Bojor.

Aceste frunze au și proprietăți puternice purgative, vermifuge și febrifuge. Se pot folosi cu succes în caz de probleme digestive sau de viermi intestinali.

Decoctul de frunze de prun se prepară dintr-o lingură de frunze fierte timp de 10-15 minute, într-o cană de apă care se consumă timp de 3-5 zile consecutiv și este remediul ideal pentru problema viermilor intestinali menționată mai sus.

Aceste frunze conțin isatin, care este un laxativ natural extrem de eficient. Pentru rezultate foarte bune, se fierb 30 de frunze timp de un sfert de oră, într-un litru de apă. Se bea câte o cană din această infuzie zilnic, timp de 5 zile, după fiecare masă.

Cura de 10 zile cu infuzie de frunze de prun, pentru dizolvarea cheagurilor

Doctorul O. Bojor recomandă, pentru persoanele suferinde de ateroscleroză și tromboflebită, un remediu din frunze de prun proaspete: se culege o mână de frunze, se lasă la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit, timp de 10 minute, acoperit. După aceea, se strecoară, se îndulcește cu un pic de miere. Se recomandă consumul a câte două căni pe zi, dimineața și seara, timp de 10 zile.

Beneficii

– Combat febra și anemia

Pentru a potoli febra, se pun 30 de grame de frunze mărunțite la fiert, pentru 5 minute, într-un litru de apă. Infuzia astfel obținută se lasă la răcit timp de 10 minute. se recomandă câte o cană de două ori pe zi.

Pentru a trata anemia, astenia, reumatismul, hemoroizi și tromboflebita, se pun 30 de grame de frunze proaspete la fiert, într-un litru de apă. Când apa începe să clocotească, se mai lasă pe foc încă 10 minute, după care se strecoară și se adaugă o linguriță de miere. Se recomandă câte o ceașcă mică pe zi, seara înainte de culcare.

– Adjuvant împotriva viermilor intestinali

Se lasă la înmuiat peste noapte 10-15 prune uscate, apoi dimineața se fierb timp de 10 minute – se obțin aceleași efecte laxative și vermifuge ca și în cazul frunzelor.

Se recomandă ca apa să se bea, pe parcursul unei zile, în porții egale.