Revista Sănătate

Cursă contracronometru pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19. 4000 de euro pentru voluntarii care se vor lăsa infectaţi

Cursă contra cronometru pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Publicația briatnică The Sunday Times anunță că se caută voluntari printre britanici, pentru a fi infectați cu virusul care a ucis peste 3600 de persoane și a îmbolnăvit peste 107.000 la nivel mondial. Voluntarii vor fi plătiți cu 3.500 de lire sterline. Până la ora actuală, în Marea Britanie au fost înregistrate două decese și peste 200 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

The Sunday Times anunţă că voluntarii britanici care vor accepta să ia parte la cercetare vor fi plătiți cu 3.500 de lire sterline, “pentru a petrece două săptămâni relaxându-se în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Însă toate aceste lucruri au și un preţ. Voluntarii vor fi infectați cu noul coronavirus și vor fi izolați, timp de 14 zile, fără niciun contact fizic cu lumea exterioară, într-un laborator din estul Londrei”. Este vorba despre un experiment global. Cel puțin 24 de persoane vor fi plătite simultan pentru a fi infectate.

În total, 20 de companii și organizații din sectorul public participă la efortul global de a dezvolta un antidot împotriva COVID 19, cu peste două miliarde de dolari (1.53 miliarde de lire sterline) investiți până în prezent la nivel mondial. Oamenii de știință intenționează să obțină un vaccin până la iarnă, pentru a proteja persoanele în vârstă și pe cele cu afecțiuni cronice, categorii aflate la risc.

Pe de altă parte, oamenii de știință din Israel au anunțat că în câteva săptămâni vom avea un vaccin pentru noul coronavirus. Odată ce vaccinul va fi conceput vor trece cel puțin 90 de zile pentru a îl trece prin procesul de verificare și potențial chiar mai mult până să ajungă pe piață, relatează The Jerusalem Post, publicație citată de mediafax.ro

„Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa”, a spus directorul Institutului de Cercetare Galileo, David Zigdon. El a adăugat că “ vaccinul va fi administat pe cale orală, fiind astfel accesibil publicului larg”.

sursa RFI.ro