Revista Sănătate

Alin a facut una dintre cele mai severe forme de COVID-19, desi nu suferea de alte afectiuni. „Am avut senzatia ca ma loveste cineva cu un ciocan”. Tanarul a povestit chinurile prin care trece

Este trecut sec in statistici “pacientul 37”. Povestea unui roman care a dezvoltat o forma extrem de severa de COVID-19 vine insa ca o dovada a suferintei prin care trec cei agresati de noul coronavirus.

Un munte de om, fara probleme medicale, a fost ingenuncheat de boala. Inca trage sa-si revina. Sta de aproape o luna in spital – plamanii si ficatul au fost la un pas de a ceda.

Alin Goga are 46 de ani si este director in cadrul unei companii din subordinea Primariei Bucuresti. A fost manager in cadrul Companiei Nationale de Drumuri si nu o data a vorbit despre neregulile de la Transporturi.

In perioada 26 februarie-2 martie, Alin a fost in Germania. S-a simtit rau dupa patru zile de la intoarcere. Avea dureri de cap, transpira si se simtea slabit. S-a dus, cu febra, la Spitalul “Victor Babes” unde a fost testat pentru gripa A si B. Rezultatele au fost negative. Abia atunci si-a pus problema ca ar putea avea COVID19.

Alin Goga: ” Pe 11 martie am fost confirmat pacientul 37”.

O zi mai tarziu, pacientul 37 ajungea la Terapie Intensiva, direct pe aparate, pentru sustinerea plamanilor.

Alin Goga: ”Le-am vazut ingrijorarea medicilor in primele doua zile. Am facut trei radiografii pulmonare care au iesit prost, iar totul s-a transformat cand am fost mutat la terapie intensiva, schema de tratament a fost schimbata complet. O schema de tratament care pana la urma a dat rezultate dupa 14 zile de terapie intensiva, a fost o lupta colosala. Cand mi-au recoltat sange din vena am avut senzatia ca ma loveste cineva cu un ciocan”.

Alin a facut una dintre cele mai severe forme de boala, desi nu suferea de alte afectiuni.

Alin Goga: ”Daca eu am fost afectat, toata lumea ar trebui sa aibe mare grija si responsabilitate, sa stea in izolare pentru a putea trece peste aceste lucruri”.

In cateva fotografii surprinse in Germania, inainte de intoarcere, vedem un barbat in putere care se bucura de viata. Avea 114 kilograme, iar Acum a pierdut inclusiv masa musculara. Sta singur intr-un salon de spital de aproape o luna.

Alin Goga: ”In afara de faptul ca eram supraponderal nu aveam nici o boala, nu aveam depasiri ale valorilor de sange, nu sunt fumator, bautor, sunt un om cu o viata absolut normal, un om normal fara probleme medicale”.

Sunt 24 de zile de cand asteapta vestea ca va pleca acasa la sotie si cei trei copii. Testele de-acum sunt negative, insa e nevoie sa mai stea in spital pentru recuperare pulmonara. Din cauza medicamentelor, i-a fost afectat si ficatul.

In zilele lungi de suferinta a scris un jurnal pe pagina de Facebook si le cere des oamenilor sa ia in serios sfaturile autoritatilor.

Alin Goga: ”Ii rog sa se uite in ochii mei si in sufletul meu. Atentie mare nu este de joaca, nu este o gluma, este un avenrtizment foarte serios pe care trebuie sa-l luam in considerare”.

In Romania, varsta medie a celor infectati cu COVID19 este de 46 de ani. Oficial 1003 pacienti au varstele cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar Alin e dovada ca si tinerii pot dezolta forme grave ale bolii. Cele mai multe infectari au fost in randul femeilor, iar cei expusi riscului de a face o forma severa sunt varstinicii care reprezinta 19% dintre cei infectati. De aceea e importnat sa va protejati, sa ramaneti daca puteti in case si sa purtati masca la iesirea din casa, precizeaza stirileprotv.ro.