Revista Sănătate

Tămâia, Darul Sfânt – Distruge tumorile şi ne redă sănătatea

Tămâia, asociată cu cele sfinte este o plantă originară din Africa Tropicală şi Arabia, folosită din cele mai vechi timpuri şi în scop terapeutic. În scop medicinal se utilizează răşina gumantă aromatică extrasă din tulpina arbustului (gumirezina). Considerată un dar regesc, tămâia are o mare putere de vindecare. Fumul şi bobiţele de tămâie tămăduiesc bolile de nervi, răcelile şi alungă greutăţile sufleteşti.

Cea mai eficientă modalitate de a beneficia de puterea vindecătoare a acestei plante sacre este folosirea uleiului de tămâie. Acesta este extras din arborii de tămâie, a căror nume ştiinţific este Boswellia Carteri.

Acest ulei este un adevărat elixir, care conţine antioxidanţi ce ajută la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic şi de prostată. Puterea sa de a lupta cu cancerul este susţinută de rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Leicester – Marea Britanie care a demonstrat că Akba (acid acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din răşină, distruge celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase.

„Cancerul apare atunci când ADN-ul este afectat. Se pare că tămâia are funcţia de a reseta, închizând nucleul ce modifică acele coduri ADN” afirmă imunologul Mahmoud Suhail, care recomandă tămâia în tratarea multor forme de cancer.

Printre celelalte proprietăţi de top ale uleiului de tămâie amintim pe cea expectorantă, analgezică, antiseptică, antiinflamatorie, antidepresivă, calmantă şi sedativă.

Acestea sunt alte beneficii ale uleiului de tămâie:

1. Ajută în caz de anxietate

Uleiul de tămâie are efect sedativ şi induce un sentiment de pace şi de relaxare mentală. Acesta vă calmează în mod natural şi poate reduce anxietatea, furia şi stresul.

2. Întăreşte sistemul imunitar

Proprietăţile antiseptice ale tămâii îl fac ideal pentru susţinerea unui sistem imunitar puternic.

3. Este cea mai bună alternativă a medicamentelor

Un studiu a arătat faptul că uleiul din tămâie este cea mai sigură alternativă a medicamentelor. În acest studiu, 60% din pacienţi au avut o rată de îmbunătăţire a stării.

4. Previne insomnia

Uleiul de tămâie pus în difuzor, la culcare, vă ajută să dormiţi ca un prunc. Tămâia încetineşte respiraţia şi scade tensiunea nervoasă.

5. Calmează durerile articulare

Tămâia conţine substanţe antiinflamatoare, reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita sau osteoartrita. Pentru a calma durerea în artrită, amestecaţi uleiul de tămâie cu un ulei purtător şi masaţi zonele cu probleme atât pe parcursul zilei, cât şi înainte de culcare.

Pentru a beneficia din plin de proprietăţiile acestui miracol al naturii, beţi un pahar cu apă, în care aţi pus în prealabil 3 picături de ulei de tămâie.

Articol relatat de portalul antenasatelor.ro