Revista Sănătate

6 Tipuri de grăsime corporală și cum să scăpați de ea

Există numeroase modalități de a scăpa de excesul de greutate și putem găsi cu ușurință sute de studii și mii de sfaturi în zilele noastre. Dar problema este că o anumită metodă poate fi utilă pentru o persoană și complet inutilă pentru alta.

Aceasta se întâmplă deoarece toți avem tipuri de corpuri diferite și de aceea înțelegerea modului în care organismul câștigă în greutate este necesară pentru scăderea în greutate eficientă și sigură.

Cercetarea diferitelor tipuri de obezitate a definit 6 tipuri diferite de grăsimi corporale bazate pe locul unde se acumulează în principal pe corp.

Iată o listă cu cele mai eficiente metode de a face să dispară grăsimea pentru fiecare tip de corp.

Greutatea corporală superioară a corpului

Motiv:

Acest tip de grăsime începe de obicei să se acumuleze dacă consumați mai multe calorii decât ardeţi, astfel încât cauzele principale aici sunt excesul și inactivitatea.

Cum să o reduci:

Faceți exerciții aerobice, deoarece acest tip de grăsime apare din cauza lipsei de activitate fizică. Plimbarea, alergatul sau înotul cel puțin 30 de minute în fiecare zi vă vor ajuta să scăpați de excesul de grăsime.

Nu mai consumați zahăr rafinat și uitați de băuturile îndulcite cu zahăr. Mâncarea și băuturile dulci nu te fac să te simți plin, dar te face să consumi multe calorii inutile.

Grăsime abdominală inferioară

Motiv:

Unele dintre motivele care cauzează grăsime pentru a stoca în această parte a corpului sunt stresul, depresia și anxietatea.

Cum să o reduci:

Evitați stresul și învățați să vă relaxați. Cortizolul hormonului de stres produce acumularea de grasime in burta, deci o optiune buna pentru dumneavoastra este de a medita sau de a face unele exercitii de respiratie.

Bea ceai verde. Este un arzător excelent pentru grăsimi. Și beți o ceașcă de ceai verde fierbinte este o modalitate bună de a vă liniști când aveți nevoie de ea.

Greutatea corporală inferioară

Motiv:

Unul dintre motivele pentru care coapsele pot fi semnificativ mai mari pot fi datorate excesului de gluten din dieta ta. Dacă nu sunteți mulțumit de dimensiunea corpului inferior, vă recomandăm să încercați să încercați o dietă fără gluten.

Cum să scapi de el:

Urcați pe dealuri și scări. Acesta va arde grăsimea de pe coapse foarte eficient și vă va tonifia mușchii picioarelor.

Nu sari peste micul dejun. Dacă nu mâncați micul dejun pentru a începe metabolismul dimineața, veți simți foame mai mult pe parcursul zilei și veți mânca mai mult.

Stomacul umflat

Motiv:

Consumul excesiv de alcool poate face ca burta să crească, așa că începe să numărați băuturile dacă doriți un stomac mai plat.

Cum să o reduci:

Reduceți consumul de alcool, deoarece majoritatea caloriilor sale devin din ce în ce mai grase. De asemenea, provoacă multe alte probleme de sănătate.

Împărțiți rația zilnică în porții mai mici și mâncați mai des. Acesta vă va îmbunătăți metabolismul, vă va ajuta să vă mențineți energia și mai mult, burta dvs. va apărea mai mică după fiecare masă.

Grăsime corporală inferioară, inclusiv picioare inferioare

Motiv:

Această problemă este frecventă pentru femeile care au probleme cu vena piciorului sau în timpul sarcinii, când picioarele se pot umfla.

Cum să o reduci:

Pentru a evita umflarea, trebuie să opriți să mâncați alimente sărate deoarece sarea provoacă retenție de lichide în corpul dumneavoastră.

Nu stați fără să vă mișcați mai mult de 30 de minute, încercați să vă ridicați și să mergeți în mod regulat. Dacă aveți oportunitatea de a vă alătura picioarele ridicate, ar trebui să o faceți pentru a preveni colectarea lichidului în picioarele inferioare.

Stomacul mare cu grăsime din spate

Motiv:

Motivul pentru care acest lucru se poate întâmpla cu tine este inactivitatea, așa că ar trebui să începeți imediat să vă exersați dacă stomacul și grăsimea din spate vă deranjează.

Cum să o reduci:

Asigurați-vă că dormi suficient. Deprivarea somnului poate determina modificări ale hormonilor, un apetit crescut și poate duce la creșterea în greutate, ceea ce va duce la depozitarea grăsimilor în cea mai mare parte în burtă și spate.

Consumați mai multe alimente bogate în fibre. Acest lucru vă va ajuta să reduceți pofta de mâncare și absorbția de calorii din alimente și vă va ajuta talia și spatele să arate mult mai bine.

Este important să vă amintiți că o dietă sănătoasă și un stil de viață activ vor avea cel mai bun impact asupra corpului dumneavoastră, indiferent de tipul figurinei.