Revista Sănătate

Beneficii uriaşe: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci caju în fiecare zi

Conform mai multor articole științifice, dacă mănânci zilnic câte 4 nuci caju, în timp vei avea următoarele beneficii:

1. Pielea ta va fi mai luminoasă
Caju-ul este o sursă importantă de antioxidanți benefici pentru piele, deoarece reduc semnele îmbătrânirii, iar alături de cupru, prezent și el în cantitate semnificativă, ajută la producerea colagenului responsabil de creșterea elasticității pielii.

2. Te vei îmbolnăvi mai rar
Cajul este și o sursă bună de zinc, iar acest element chimic este important pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar și producerea de noi enzime, potrivit feminis.ro.

3. Ți se vor întări oasele
Chiar și 25 g de caju oferă corpului tău 30% din necesarul zilnic de cupru și 20% din cel de magneziu, iar primul susține dezvoltarea oaselor și a țesuturilor moi, în timp ce al doilea ajută la absorbția calciului și reduce riscul de osteoporoză.

4. Ochii tăi vor fi protejați
Caju-ul este bogat în luteină și zeaxantină, antioxidanții responsabili de menținerea sănătății ochilor, iar dacă sunt consumați zilnic îți asigură o vedere optimă, deoarece țin la distanță infecțiile și protejează de razele UV.

5. Îți vor dispărea durerile de cap
Deficiența de magneziu duce la mai multe probleme de sănătate, printre care creșterea tensiunii, migrene și dureri în diverse părți ale corpului, însă dacă mănânci caju regulat te asiguri că menții un echilibru în privința magneziului.

6. Dinții tăi vor deveni mai sănătoși
Unul dintre cele mai surprinzătoare componente ale nucilor tip caju este acidul anacardic, care elimină bacteriile gram-pozitiv ce cauzează carii și acnee.

7. Vei avea mai multă energie
Caju-ul conține foarte multe minerale și vitamine, printre care E, K, B6, cupru, fosfor, zinc, magneziu, fier și seleniu, toate având un rol important în funcționarea metabolismului și cu cât mai bine merge acesta, cu atât mai energică ești.

8. Îți va fi mai ușor să-ți ții greutatea sub control
Cei mai mulți oameni consideră că dacă mănâncă nuci zilnic se vor îngrășa, dar deși acest sortiment conține grăsimi, acestea sunt sănătoase și alături de magneziu reglează metabolizarea carbohidraților. De fapt, dacă mănânci așa ceva vei slăbi mai repede, deoarece senzația de sațietate se instalează rapid și durează mult timp.

9. Părul tău va străluci de sănătate
Cuprul din caju va întreține strălucirea naturală a părului tău și îi va oferi acestuia o textură fină. Aceste nuci te ajută și să accentuezi culoarea părului, deoarece conțin în mod natural un pigment numit melanină.