Revista Sănătate

Crema care ameliorează durerile articulare. Cum o prepari la tine acasă

Durerile articulare sunt cauzate cel mai frecvent de artrită. Există două forme principale de artrită: osteoartrită și poliartrită reumatoidă.

În cazul osteoartritei, aceste dureri apar ca urmare a deteriorăii cartilajului ce funcționează ca pernă și ca amortizor pentru articulații. La poliartrita reumatoidă, pacienții se confruntă cu deformări ale fizicului. Durerile articulare sunt extrem de puternice.

Există, așadar, o cremă pe care o poți pregăti la tine acasă pentru atenuarea durerilor articulare.

Ai nevoie de miere, muștar iute, sare, bicarbonat de sodiu și 20 de grame de praf de ghimbir.

Pune câte o lingură din aceste ingrediente într-un bol și amestecă-le până când obții o pastă omogenă. Păstrează această pastă într-o cutie bine închisă la rece.

Aplică această cremă pe zona afectată și acoperă cu o pungă de plastic pentru a se putea impregna bine. Lăsați plasticul sau eșarfa peste cremă aproximativ două ore în fiecare zi.

Cel mai indicat este să te dai cu această cremă înainte de somnul de la prânz, dacă obișnuiești să dormi două, trei ore după amiaza.

Cel mai important rol din aceste ingrediente îl are muștarul. Acesta ”arde” durerea și funcționează și ca remediu pentru cicatrici.

Muștarul este eficient și în combaterea durerilor de cap. Aplică puțin muștar pe frunte și tâmple indiferent de cauza durerii de cap.